Raam en Deur

Waarom kunststof kozijnen?

Nieuwe woningen zijn er in principe al van voorzien maar ook steeds meer mensen laten houten kozijnen tijdens een renovatie vervangen door kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben veel voordelen en laten de waarde van je woning stijgen. Hieronder een aantal voordelen van kunststof kozijnen.

Voordelen

Kunststof heeft een lange levensduur en is onderhoudsvrij. Daarnaast is kunststof milieuvriendelijk en recyclebaar. Ook zijn kunststof kozijnen brandwerend, simpelweg omdat kunststof moeilijk ontvlambaar is. Het reinigen van kunststof kozijnen gaat makkelijk omdat ze weinig vuil aantrekken en goed met water afneembaar zijn. De meeste kunststofkozijnen kunnen op meerdere standen gebruikt worden.

Veilig

Voor het politiekeurmerk veilig wonen worden kunststofkozijnen gekeurd op een aantal punten. De kozijnen dienen duurzaam en inbraak werend te zijn volgens bepaalde richtlijnen. Zorg er altijd voor dat het hang -en sluitwerk voldoet aan de eisen van stichting kwaliteit gevelbouw (SKG). Huizen met het politiekeurmerk zijn minder vaak dupe van inbraak en vandalisme. Zoals hierboven al genoemd is zijn kunststof kozijnen ook veiliger dan houten kozijnen omdat ze minder brandbaar zijn.

Besparen

Kunststofkozijnen hoeven niet opnieuw geschilderd te worden na een paar jaar om te zorgen dat je huis er netjes uit blijft zien. Alle kozijnen opnieuw laten schilderen door een schildersbedrijf brengt kosten met zich mee. Daarnaast zijn kunststofkozijnen isolerend, zorg er wel voor dat je glas ook isolerend is door dubbelzijdig glas te plaatsen. Op deze manier zorg je er voor dat je minder warmte verliest waardoor je kunt besparen op energiekosten.

Ga je thuis renoveren of ga je een huis bouwen en ben je van plan om kunststof kozijnen in je woning te plaatsen? Wel handig om er voor te zorgen dat je producten dan gekocht of gemonteerd worden door een gespecialiseerd bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.