Raam en Deur

Een goede dakafdichting

Een goede dakafdichting is belangrijk om lekkage te voorkomen. De zwarte banden om een schoorsteen of dakkapel zorgen hiervoor. Deze loodslabben gaan lang mee en zorgen voor een goede afdichting en voorkomen lekkage mits ze goed geplaatst zijn. Toch zijn er nadelen aan deze loodslabben; ze zijn diefstal gevoelig en zwaar. Tegenwoordig worden er steeds meer alternatieve producten ontwikkeld waardoor het gebruik hiervan makkelijker wordt.

Loodslabben

Een loodslab is een strook dat wordt gebruikt voor een goede en waterdichte afsluiting tussen verschillende delen van een gebouw. Een schoorsteen of een dakkapel zijn vaak voorzien van een loodslabbe. Zo’n loodslabbe is sterk genoeg om meer dan 25 jaren te beschermen tegen weersomstandigheden zoals regen en sneeuw.

Levensduur

Een goed geplaatste loodslabbe gaat minstens 25 jaar onderhoudsvrij mee. Eenmaal geplaatst is er verder weinig onderhoud nodig. Als de loodslabbe deskundig is geplaatst kan het zich weerhouden tegen weersomstandigheden zoals hevige regenval. Bij oudere woningen is het handig om zo nu en dan even te controleren hoe de kwaliteit van het materiaal is.

Fout geplaatst

Een slecht geplaatste loodslabbe kan er voor zorgen dat er scheuren ontstaan waardoor de kans op lekkage toeneemt. Een veel gemaakte fout is onvoldoende voegdiepte. Dit moet altijd zo’n drie centimeter zijn. Tegen de tijd dat er lekkage ontdekt wordt, is er vaak ook al schade aan de gevel. In veel gevallen zal er dan een vakman aan de slag moeten om de schade te herstellen en de loodslabbe te repareren of te vervangen.

I-FORM®

Afdichtingsmateriaal dat van lood gemaakt wordt, is diefstal gevoelig en zijn alleen in korte en zware stukken verkrijgbaar. Hierdoor is er veel overlap nodig tijdens het plaatsen. Er worden steeds meer alternatieve producten ontwikkeld om het plaatsen van deze loodslabben makkelijker te maken.

I-Form® is een van deze producten en is een flexibele afdichtingsband, speciaal ontworpen voor dak- en geveltoepassingen. Door de speciale samenstelling is het materiaal zeer flexibel en lichtgewicht en kan het makkelijk naar de vorm van de ondergrond vormen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.