Raam en Deur

Het vervangen van een deur en deurbeslag

Bij het vervangen van uw deur en het omringende deurbeslag is het verstandig om hier secuur mee te werk te gaan. Dit doordat het zeer belangrijk is dat de deur recht zit en deze op de juiste manier is gemonteerd. Wij zullen u een klein stappenplan meegeven voor het vervangen van deze onderdelen, zodat de klus voor u een stuk gemakkelijker zal zijn en u zeker weet dat u zelf de klus tot een goed einde kunt brengen.

De aanschaf

Bij de aanschaf van een nieuwe deur is het belangrijk om de juiste maat aan te schaffen. Daarom moet u altijd de hoogte en de breedte van de oude deur opmeten, zodat u zeker weet dat u een voor u geschikte deur aanschaft.

Het is handig om uw oude deur er eerst uit te halen, zodat u de maten gemakkelijk kunt vinden. Hierna kunt u de maten meenemen naar een speciaalzaak of op het internet en zoeken naar een geschikte deur. Ook moet u kijken naar het type deur. Zo zijn er mensen die ramen in de deur willen of juist niet. Dit alles hangt af van uw persoonlijke wensen en behoeften.

Het ophangen van de deur

Nadat u een geschikte deur heeft gevonden moet u allereerst de paumelles verwijderen van de oude deur. Hierna moet u de nieuwe paumelles in de deur draaien. Het is verstandig om beide paumelles even ver in de oude gaten te draaien, want anders kan de deur scheef gaan hangen. Hierna moet u de deur in de scharnieren hangen. Het is handig om de deur met een collega in de scharnieren te tillen, zodat u de deur niet zal beschadigen.

Afwerken

Na het ophangen van de deur moet u het garnituur gaan plaatsen. Dit zijn de handvaten van de deur. Zorg er ten alle tijden voor dat deze goed vast zitten, want doordat deze zeer frequent worden gebruikt kan het in de loop van de tijd los gaan zitten. Daarom is het gebruik van een degelijke accuboormachine aan te raden, zodat u zeker weet dat het vastzit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.