Raam en Deur

De meest bekende lockpick tools op een rij

Lockpick tools zijn er in alle soorten en maten. Je kan zelf tools maken door te improviseren met metaaldraad, een vijl en een slijpmachine. Of je bestelt je lockpick tools online en kiest uit een groot assortiment van lockpick tools in verschillende maten. In de praktijk is het zelf maken van lockpick tools alleen besteed aan liefhebbers en kiezen de meeste mensen voor die laatste optie. In deze blog zetten we een aantal bekende lockpick tools op een rij.
1e

Haak pick

Haak picks (zie afbeelding) worden gebuikt voor het op de klassieke manier ontgrendelen van 2esloten. Dat wil zeggen zonder klopsleutels, pick guns en dergelijke. Vaak is een goede haak pick in combinatie met een tension wrench het enige gereedschap dat een ervaren lockpicker nodig heeft om een slot te openen. Een haak pick is altijd herkenbaar aan het uiteinde: de pick eindigt in een haakje. Daarbij zijn er nog verschillende soorten haken: kort, lang, puntig en recht.

Diamant pick

De diamant pick is net zo bekend als de haak pick en je vindt deze veelzijdige pick in bijna alle lockpick sets terug. Een diamant pick is herkenbaar aan de driehoekig gevormde punt. Deze punt kan scherp of flauw zijn, afhankelijk van het soort diamant pick. Met een diamant pick kan je met pinnen werken of andere technieken toepassen.

3e

Bal pick

De bal-pick eindigt in een ronde  of halfronde bal. Deze lockpick tool wordt bijvoorbeeld voor klaviersloten gebruikt.
4e

Slangen pick

De slangen-pick is een lockpick tool die eindigt in een kronkel. Vandaar ook de naam ‘slangen pick’. Ook slangen-picks heb je in diverse soorten en maten. Anders dan de haak-pick is hier niet één bocht maar zijn meerdere duidelijke kronkels zichtbaar.
5e

Rake pick

De laatste van de vijf is de rake-pick. De rake-pick heeft een duidelijke kartelrand aan één zijde van de pick. De andere zijde is recht. Met een rake-pick kun je meerdere pinnen tegelijk beïnvloeden. En ook deze lockpick tool vind je in bijna iedere lockpicking set terug.
6e

Samen sterker

Voor de meeste sloten kan je maar beter meerdere lockpick tools bij de hand hebben. Daarom blijven de meeste lockpickers hun verzameling tools uitbreiden en verbeteren. En ook voor beginners is het advies een set te kopen waarin tenminste deze vijf tools terug te vinden zijn. Zo begin je goed voorbereid aan je nieuwe hobby.

Bron lockpickstore

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.