Raam en Deur

Geforceerde deur vervangen of repareren?

Wanneer er bij jou is ingebroken, is het aannemelijk dat er door de inbreker schade is aangericht aan een raam of deur. De meeste inbrekers gaan bij een inbraak nogal lomp te werk. Meestal wordt een deur op hardhandige wijze geforceerd met behulp van een koevoet. Deze wordt door de inbreker tussen het kozijn en de deur geplaatst en door er kracht op uit te oefenen breekt de deur in de meeste gevallen open. Bij deuren die slecht beveiligd zijn, is het voor inbrekers dus een fluitje van een cent om binnen te komen.

Geforceerde deur
Wanneer je er eenmaal achter bent gekomen dat de deur van je woning geforceerd is, vraag je je ongetwijfeld af hoe je nu precies te werk moet gaan. Waarschijnlijk bel je eerst de politie om aangifte te doen van inbraak, maar vergeet vooral ook niet na te denken over een oplossing om je deur te repareren. Het slot van een geforceerde deur is meestal afgebroken, waardoor hij niet meer werkt. Het is in dat geval dus ook niet meer mogelijk om de deur op slot te doen. In dat geval doe je er dan ook goed aan om contact te zoeken met een slotenmaker om de verschillende oplossingen te bekijken.

Repareren of vervangen
Bij een geforceerde deur heb je in principe twee mogelijkheden: je kunt de hele deur vervangen of het slot laten repareren. De eerste optie is waarschijnlijk de meest prijzige. Indien je voor het vervangen van je deur kiest, kun je echter wel direct voor een beter beveiligde deur kiezen. Op die manier is de kans op het opnieuw forceren van de deur een stuk kleiner. Wanneer je kiest voor het repareren, worden de sloten van de deur vervangen door een slotenmaker. Je kunt er in dat geval ook voor kiezen om je deur te voorzien van extra beveiliging, zodat het voor inbrekers lastig wordt om de deur nogmaals te forceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.