Raam en Deur

Waarom zou je werkschoenen dragen?

In vele beroepen is het verplicht om werkschoenen te dragen, dit omdat het veiliger is maar soms ook ter ondersteuning van uw voeten. Als het niet verplicht is om werkschoenen te dragen dan is het soms alsnog interessant om veiligheidsschoenen te dragen.

Veiligheidsschoenen

Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen voor verschillende soorten werkzaamheden. Alle veiligheidsschoenen zijn voorzien van een veiligheidsneus, deze neus zorgt ervoor dat je je tenen niet bezeerd als je je stoot of iets op je tenen laat vallen. Een veiligheidsneus bestaat meestal uit staal, aluminium of composiet. Het voordeel van aluminium en composiet is dat het veel lichter is dan staal. Veel werkschoenen zijn ook anti-statisch omdat de meeste loopzolen gemaakt zijn van rubber, dit betekent dat je geen schok krijgt als je in aanraking komt met stroom. De rubberen zolen zijn ook vaak scholdempend en anti-slip. Ook hebben de meeste werkschoen een veiligheidstussenzool, dit voorkomt dat je voet wordt doorboord als je op iets scherps stapt. De tussenzool werd vroeger altijd gemaakt van staal, maar tegenwoordig gebruiken fabrikanten liever het lichtere materiaal kevlar. Als een werkschoen bestand is tegen water en een veiligheidsneus – en tussenzool heeft dan voldoet deze aan de S3-veiligheidsklasse, dit is de meest bestelde werkschoen. Ook zijn er werkschoenen die wel waterdicht zijn, dit is vooral handig als je werkt in een vochtige omgeving zoals buiten. Als je buiten werkt in de winter dan is het ook prettig als je warme voeten houdt, dat kan met een Cambrelle voering, maar ook een wollen bontvoering.

Model veiligheidsschoenen

Er zijn verschillende modellen werkschoenen, de meeste mensen kiezen voor een standaard werkschoen welke een halfhoog model met veters heeft. Als je vaak geknield te werk gaat dan zijn lage werkschoenen handiger zodat je enkels vrij kunnen bewegen. Ook bestaan er instappers, werkklompen en werklaarzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.