Raam en Deur

De zomer in huis met openslaande tuindeuren!

Wil je graag meer licht in je woonkamer en je tuin echt bij je woonkamer betrekken? Denk dan eens aan openslaande deuren.

Openslaande tuindeuren geven een ruimtelijk effect en zorgen direct voor meer sfeer in je woonkamer door de betere lichtinval.

Zet bij de eerste zonnestralen lekker je tuindeuren open en loop zo je terras op, of je tuin in, zo geniet je nog meer van de zomer!

Openslaande tuindeuren of schuifpui

Als je aan het verbouwen bent en meer licht en verbinding met je tuin wilt creëren heb je de keuze uit een schuifpui of openslaande tuindeuren.

Een schuifpui heeft als voordelen dat deze geen ruimte om open te slaan inneemt, er hoeven meestal geen extra drempels voor gelegd te worden en omdat ze niet naar binnen of buiten zwaaien, kunnen de meubels gewoon ervoor blijven staan, ook hoef je je geen zorgen te maken dat een schuifpui dichtwaait bij harde wind.
Openslaande tuindeuren geven veel meer het gevoel van echt de deuren openzetten in de zomer. Je loopt zo van je huiskamer de tuin in.

Een ander verschil tussen tuindeuren en een schuifpui is, dat een openslaande tuindeur een deurklink aan de buitenkant heeft en als achterdeur gebruikt kan worden.
Ook zijn er qua uitstraling veel meer mogelijkheden met openslaande deuren. Van een authentieke jaren dertig stijl, tot modern en strak met kunststof, of zelfs aluminium, of staal.
Met openslaande tuindeuren creëer je een grotere opening bij smalle woonkamers en als je ze combineert met zijlichten of bovenlichten (de vaste ramen naast, of boven een deur), heb je in één keer een veel lichtere woonkamer.

Als je aan het verbouwen bent en je overweegt het om openslaande deuren te nemen, is het zeker verstandig om deze direct tijdens de verbouwing te laten plaatsen. Zo bespaar je een hoop geld, want je hoeft maar één keer alles af te werken.

Materiaal bepaalt de uitstraling

Heb je een ouder huis dan ligt hout natuurlijk voor de hand, het is authentiek en leeft echt, maar ook in kunststof zijn er tegenwoordig modellen die bij oudere huizen niet misstaan en waar je een paar keer moet kijken om te zien dat het kunststof is in plaats van hout.

Kunststof heeft natuurlijk als grote voordeel de onderhoudsvriendelijkheid, je hoeft ze nooit meer te schilderen en het isoleert net zo goed als glas. Kunststof deuren worden versterkt met stalen verstevigingsprofielen, dus over de sterkte hoef je je ook geen zorgen te maken
Wil je liever hele slanke profielen rond je tuindeuren en een strakker, modern uiterlijk? Dan kan staal een optie zijn, alleen hangt daar een behoorlijk prijskaartje aan. Aluminium kan dezelfde moderne uitstraling geven en is een stuk budgetvriendelijker.

Een andere trend met de moderne openslaande deuren, is om ze in huis zelf te gebruiken. Zo deel je een grote woonkamer op in twee gedeelten, maar houd je wel overal voldoende licht.

Of je nu openslaande deuren om je woonkamer op te delen wilt, of als overgang van je woonkamer naar je terras, er is voor elke smaak een mooie oplossing!

Bron: 123verbouwen

Leave a Reply

Your email address will not be published.