Raam en Deur

Op zoek naar nieuwe zonwering? Dit zijn de mogelijkheden!

Het is nu nog winter, maar het is belangrijk om alvast over de zomer na te denken. Heeft u vaak last van de zon in huis, en wordt het daardoor erg warm binnen? Dan is het belangrijk om goede zonwering aan te schaffen. Zonwering van Senft is bijvoorbeeld van uitstekende kwaliteit en zorgt ervoor dat u in de zomer koel blijft een geen last heeft van de zon in uw ogen. Maar welke soorten zonwering zijn er eigenlijk? We nemen er een aantal met u door.

Zonneschermen: populair en praktisch

Een van de meest voorkomende soort zonwering is natuurlijk een zonnescherm, ook wel knikarmschermen genoemd. Deze bestaan uit een stalen frame met een waterafstotend doek. Hierin zijn natuurlijk verschillende keuzes te maken. Zo kunt u deze handmatig bedienen of kunt u deze elektrisch maken. Natuurlijk zijn zonneschermen verkrijgbaar in alle kleuren die u zich maar kunt bedenken. Zonneschermen zien er mooi uit, zijn praktisch en veilig en beschermt u tegen de zon en de schadelijke UV-straling die daarbij komt kijken.

Variant op het zonnescherm: uitvalschermen

Ook uitvalschermen zijn erg populair. Ze hebben eigenlijk maar één verschil met zonneschermen: ze hebben geen knikarmen maar twee vaste armen. Hierdoor zijn ze erg stevig en kunnen ze zelfs een storm doorstaan. Deze schermen zijn het meest verkochte soort binnen de zonwering. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren; met strepen of effen.

Moderne screens

Een screen is vooral bedoeld om de zon buiten te houden en u dus vooral binnenshuis te beschermen tegen de zon. Gezien een screen recht langs uw raam afloopt, creëert het buiten dus geen schaduw. Een screen lijkt in die zin op een rolluik, gezien het doek verticaal naar beneden schuift. Ze nemen wel minder ruimte in beslag dan een zonnescherm; vrij loop langs het raam is mogelijk. Met een screen behoudt u het zicht naar buiten want bij de meeste screens kunt u wel van binnen naar buiten kijken, maar niet van buiten naar binnen. Heeft u dus geen extra schaduw buiten nodig maar gaat het puur om de bescherming tegen de zon binnenshuis? Dan is een screen een ideale optie.

Maak uw eigen keuze

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten zonwering, maar dit zijn wel de meest voorkomende. Het is belangrijk om goed naar uw woning en ramen te kijken om te zien welke soort zonwering het best bij u past. U kunt daarvoor het best naar een specialist gaan die u hierover kan adviseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.