Raam en Deur

Een goede dekvloer voor vloerverwarming

In veel woningen wordt al geruime tijd voor vloerverwarming gekozen. Het hebben van een constante temperatuur, overal gelijk verdeeld, is aangenaam en goed voor het menselijk lichaam. De afgelopen jaren is er veel ontwikkeld op het gebied van vloerverwarming. Een stevig buizensysteem is veranderd in een systeem van flexibele leidingen. Het is niet alleen gemakkelijker geworden om de vloerverwarming te installeren, de systemen zijn ook nog een stuk duurzamer, dus beter voor het milieu.

Wanneer een vloerverwarming is aangebracht op de vloer, moet er nog eerst wat gebeuren voordat er bijvoorbeeld een tapijt of een overheen kan worden aangebracht. De hoogte die is belangrijk, in verband met de stevigheid van de vloer en de bescherming van de installatie die eronder ligt. Er zijn grafieken beschikbaar voor het aanbrengen van de juiste vloerdikte met het juiste materiaal.

De ene vloer ligt bijvoorbeeld binnen in een woning en de andere vloer ligt in een high-tech laboratorium. Iedere vloer heeft zijn eigen functie, waar ook de juiste materialen voor moeten worden uitgekozen. Een dekvloer voor vloerverwarming kan dus een eindvloer zijn die geschikt moet zijn om veel te worden schoongemaakt. Deze moet dus bestand zijn tegen vocht en schoonmaakproducten. De dekvloer die in een woning wordt aangebracht wordt vaak gebruikt als tussenvloer. Een mooi tapijt of een laminaat, of een gegoten vloer kunnen over de dekvloer heen worden aangebracht.

Een paar verschillen

Elke vloer moet geschikt gemaakt worden voor het uiteindelijke doel waarvoor hij gebruikt moet gaan worden. Er zijn een aantal verschillende opties wanneer het gaat om een dekvloer voor vloerverwarming.

Een vloer van gemaakt van zandcement wordt veel toegepast in nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen of bedrijven. Een dekvloer van cement is harder en daardoor minder waterdoorlatend, wat geschikter is voor gebruik in steriele ruimtes. Een dekvloer voor vloerverwarming gemaakt van cement moet rustig worden opgestart om scheuren in de vloer te voorkomen. Deze scheuren zijn lastig te herstellen, vandaar dat van een vloer met vloerverwarming, de gebruiksaanwijzing serieus in acht moet worden genomen.

Een dekvloer voor vloerverwarming kan worden gesmeerd en gegoten. Het is zelfs mogelijk om te isoleren tussen de dekvloer en de constructielaag zodat er een zwevende dekvloer ontstaat. Er zijn heel wat mogelijkheden waarvoor gekozen kan worden. De dekvloer egaliseert en wordt op de juiste hoogte aangebracht, zodat de vloerverwarming veilig ligt in een stevige, doch ook flexibele vloer.

De ervaring

Vloerverwarming is zeer comfortabel en nog eens gemakkelijk ook. Het installeren van de installatie en alles wat erbij komt kijken is een klus op zich. De dekvloer voor de vloerverwarming moet goed worden aangebracht om serieuze problemen te voorkomen. Een eenmaal uitgeharde dekvloer met een kapotte vloerverwarming betekent een heleboel werk. Scheuren of breuken in leidingen kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van de juiste dekvloer en de juiste gereedschappen en hulpmiddelen.

Er zijn vakmensen die mensen kunnen behoeden voor onhandige fouten, wanneer het over het aanbrengen van een dekvloer voor vloerverwarming gaat.

Bron: Superrenovatie

Leave a Reply

Your email address will not be published.