Raam en Deur

3 tips voor wooninspiratie

Ga jij binnenkort verhuizen of renoveren en ben jij nog op zoek naar inspiratie? Goed nieuws, in dit artikel zullen wij jou een aantal tips geven, hoe jij op een simpele en voordelige manier het huis kunt inrichten. Zo geven wij jou onder andere tips over het aankleden van de muren en het effect van verlichting. Ben jij benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!

Tip 1: de kleur kiezen voor op de muren

Wanneer je bij iemand de woonkamer binnenkomt, is een van de eerste dingen die sfeer oproepen, de kleur van de muren. De kleur of patroon die op de muur is, zorgt ervoor of een kamer warm of ruimtelijk aanvoelt. 

Wanneer jij graag een warme uitstraling wilt creëren, kun je voor een kleur gaan die donker van aard is, zoals donkergroen. Het is hierbij wel belangrijk dat je rekening houdt, met de grootte van de kamer. Een donkere kleur zal namelijk de kamer kleiner doen ogen. Wanneer de kamer an sich al tamelijk klein is, is het verstandig om niet alle muren een donkere kleur te geven. Kies in plaats daarvan één wand uit en verf deze in een donkere kleur.

Als jij graag van ruime kamers houdt, is het interessant om een lichte kleur uit te kiezen. Een lichte kleur, zal de kamer ruimer doen lijken. Helemaal wanneer je veel natuurlijk lichtinval hebt. Een ander voordeel aan een lichte kleur, is dat je veel verschillende soorten decoraties en meubels kunt combineren, zonder dat het intens overkomt.

Wanneer jij een moderne of strakke uitstraling wilt creëren in de woonkamer, is het aan te raden om een muursticker te plakken. Een muursticker is een sticker dat net zo mooi kan zijn als een kunstwerk, maar dan voor een veel voordelige prijs. Er zijn verschillende soorten muurstickers waar je uit kunt kiezen. Kies een tof design en ga voor een inspirerende quote. Het is ook mogelijk om de twee te combineren of je kiest ervoor om zelf een muursticker te ontwerpen!

Tip 2: de verlichting uitzoeken

Lampen en verlichting zijn ook absolute smaakmakers voor in huis. Net zoals bij kleuren, kan licht een bepaalde warmte uitstralen. Wanneer jij lampen voor in huis zoekt, is het van belang dat deze niet te fel zijn.

Om een warme uitstraling te creëren voor de verlichting in huis, is het aan te raden om licht aan te schaffen dan niet hoger is dan 3000 Kelvin. Wanneer het aantal Kelvin van jouw woonkamer lamp hoger is, zal de verlichting zo dusdanig fel uitvallen, dat het onprettig aanvoelt voor de ogen. 

Voor de grote verlichting aan het plafond, kun je wel verlichting plaatsen van meer dan 3000 Kelvin. In de meest ideale situatie, heb je dan een regelaar als knop, zodat je zelf de felheid van de verlichting kunt bepalen. 

Tip 3: plaats planten in huis

Het plaatsen van planten en bloemen in jouw huis, zal de ruimte doen opleven. Een plant is een levend organisme en onbewust reageert de mens daar zeer positief op. Planten creëren namelijk niet alleen sfeer, maar ook een bepaalde rust. Zet daarom op zijn minst één grote kamerplant in de ruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.