Raam en Deur

5 tips om je huis beter tegen inbrekers te beveiligen

Voor veel mensen is een inbraak in huis hun grootste nachtmerrie! Niet voor niets, want inbrekers gebruiken vaak veel geweld om bewoners hun waardevolle eigendommen af te laten staan. In dit artikel vind je vijf handige tips, die jou helpen om je woning veiliger te maken en daarmee de kans op ongewenste bezoekers sterk terug te dringen. Houd er rekening mee, dat het voorkomen van een inbraak nagenoeg onmogelijk is.

Tip 1: zorg voor goede sloten op deuren

Een goede beveiliging begint altijd bij het gebruik van de juiste sloten op je deuren. Bestaande sloten vervangen is noodzakelijk, wanneer deze geen SKG-keurmerk hebben. Een slotenmaker kan hulp bieden bij het plaatsen van nieuwe sloten.

Tip 2: gebruik bijzetsloten op ramen

Naast het gebruik van goede sloten op deuren in huis, dienen ook ramen van sloten te worden voorzien. Kies voor bijzetsloten, welke leverbaar zijn als insteek- en oplegsloten. Het hangt van de manier waarop het raam geopend wordt af, welk type bijzetslot het meest geschikt is.

Tip 3: hang camera’s op aan de gevel

Kies niet alleen voor goede sloten, maar combineer dit met beveiligingscamera’s. De camera’s aan de gevel zullen inbrekers afschrikken. Kies tussen dure camera’s die beelden opnemen en zogenaamde dummycamera’s.

Tip 4: installeer een alarmsysteem in huis

Op het moment dat het inbrekers lukt om het slot op de deur te forceren, neemt een alarmsysteem de beveiligende werking van de sloten over. Een geactiveerd alarmsysteem zal inbrekers in de meeste gevallen afschrikken.

Tip 5: laat een risicoanalyse uitvoeren door slotenmakers

Het kan interessant zijn om een risicoanalyse uit te laten voeren door slotenmakers. Zij bepalen hierbij welke risico’s je loopt in huis. Op basis van deze risico’s kun je vervolgens verschillende beveiligingscomponenten gebruiken om de kans op een inbraak te verkleinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.