Raam en Deur

Wat te doen bij een scheur in je balkon

Een scheur in het balkon is iets dat vaker voor komt in Nederland. Zeker bij de huizen die gebouwd zijn in de jaren zestig en de jaren zeventig. Na de tweede wereldoorlog was er een groot tekort aan woningen. Er stond dus veel druk op het werk en alles moest snel gebouwd worden. Toen bedachten fabrikanten geprefabriceerde betonnen vloeren, deze ging de bouw versnellen. Maar door die vloeren komen er wel steeds meer mankementen aan onze gevels en balkons. Hierdoor zijn er veel betonreparaties nodig in ons land.

Herkennen

Je kan advies aanvragen bij een specialist. Dit hoeft lang niet altijd aangezien u uw schade aan uw balkon zelf ook kan herkennen. Over het algemeen kan u aan de onderkant van uw balkon goed zien of het aan reparatie toe is.

Als eerst de roestvlekken, dit zijn veel voorkomende signalen. Dit betekent dat er iets mis is in de vloer zelf. Je kunt de roestvlekken verwijderen met veel huis, tuin en keuken middeltjes. Dit is niet aan te raden omdat de vloer onveilig is. Laat bij dit signaal op korte termijn een inspectie komen.

Een sommige gevallen zie je niet alleen roestvlekken maar ook scheuren. Als de scheuren op het balkon zijn moet je goed kijken waar de scheuren zijn. Zijn de scheuren dicht bij de gevel? Dan is het aan te raden dat je zo snel mogelijk advies vraagt aan een specialist. Bij scheuren verder weg van de gevel moet je ook op korte termijn advies vragen bij een specialist, alleen dat is met minder spoed.

Advies

Een advies aanvragen bij een specialist is altijd aan te raden. Hierbij kan je een betonspecialist vragen maar ook een bedrijf dat gespecialiseerd is in gevelrenovaties. Er zijn zo veel verschillende dat u meerdere offertes kan opvragen bij specialisten in de buurt. Zoals verschillende specialisten in gevelrenovatie in Den Haag.

Bij het advies aanvragen gaan ze onderzoeken welk risico jou vloer is. Het kan namelijk erg variƫren. De specialisten gaan kijken naar jou vloer en beslissen dan hoe erg de schade van jou vloer is. Aan de hand daarvan geven ze je een advies wat je het beste kan doen en een inschatting van de prijs.

Reparatie

Er zijn twee soorten risico vloeren. Je hebt ze met lichte en met zware beschadiging. Bij een lichte beschadiging kunnen de specialisten de vloer repareren door het te behandelen met kathodische bescherming. Dit word ook afgekort met KB. Dit is een economische en duurzame behandeling. Hierbij verlagen de specialisten de potentiaal van het beton. Naast betonvloer reparatie is ook betoncoating een veel gebruikte manier om preventief je vloer te beschermen.

Als tweede heb je zwaar beschadigde vloeren. Dit versterken ze dan met staalprofielen. Hierbij word bij elk element een stalen constructie verbonden. Dit zorgt voor extra versteviging en draagkracht. Hierbij krijg je altijd garantie tussen de 15 en 30 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *