Raam en Deur

Wat is een buizenklem?

Een buizenklem, wat is dat nu eigenlijk en waarvoor dient het? Een buizenklem is eigenlijk niets meer dan een handig hulpmiddel om buizen en putten op te hijsen en te transporteren. Een klein, maar onmisbaar product welke bij menige klus zeer goed van pas komt. Betonnen buizen of putten kennen natuurlijk een aanzienlijk gewicht waarbij het handmatig hijsen of verplaatsen bijna niet te doen is. Een buizenklem vergemakkelijkt dit karwei zonder dat een mens er fysiek zware krachtinspanning voor moet leveren. De klem is in diverse maten te koop waardoor er altijd één is die geschikt is voor uw hijs- en transportwerkzaamheden. Om een buis of put goed in evenwicht te houden is het gebruik van meerdere buizenklemmen noodzakelijk. Maar een buizenklem wordt tegen een zeer scherpe prijs aangeboden waardoor meerdere aanschaffen geen probleem is.

Het uiterlijk van een buizenklem

Een buizenklem heeft een soort u-achtige vorm met een scharnierend gedeelte. Meestal heeft de klem een opvallende, gele kleur. De opening die zich in het midden bevindt noemen we ook wel een bek. De buis of put die opgehesen moet worden plaatst men in deze bek opening. Met het scharnierende gedeelte kan de buis of put vast worden geklemd in de buizenklem. De bek opening is meestal verstelbaar waardoor het goed past. De binnenkant van de bek is bekleed met kunststof. Hierdoor wordt voorkomen dat het materiaal wat moet worden opgehesen of getransporteerd beschadigd. Om het geheel in goede banen te leiden plaatst men, in ieder geval aan beide uiteinden van de betonnen buis of put een buizenklem. Zijn ze heel zwaar of erg lang dan wordt geadviseerd om ook in het midden een buizenklem te bevestigen.

Buizenklem online kopen

Een buizenklem is eenvoudig online te bestellen. U bekijkt wat het gewicht is wat een het op moet hijsen en welke bek openingsmaat het moet hebben. De meest gangbare buizenklemmen zijn snel uit voorraad leverbaar en hebt u snel in huis. Toch een klem met een afwijkende bek opening nodig? Deze zijn op aanvraag ook te leveren. Voor meer vragen over een buizenklem of informatie mag u ten allen tijde contact opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.