Raam en Deur

Toe aan een nieuw interieur? Spannende en leuke tijden

We kennen het allemaal wel, je kijkt naar je interieur en denkt stiekem bij jezelf: ‘ik ben wel toe aan iets nieuws’. Deze gedachte is vaak niet zo gek en de meeste mensen herkennen de gedachte wel. Gelukkig zijn er op dat momenten genoeg websites, woonwinkels en tv-programma die je eindeloze inspiratie kunnen geven.

Maar het is wel goed om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet ziet en je zeker weet dat je koopt wat bij jou past. Hierbij is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat, wat voor interieurstijl heb ik eigenlijk en past dit eigenlijk nog bij mij? Vanaf dat punt kun je met een frisse blik kijken naar nieuwe dingen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar wereldse inspiratie, kijk dan eens op de woonwinkel Overijssel, hier vind je meubels en woonaccessoires vanuit de hele wereld.

Keuzestress voorkomen

Om keuzestress te voorkomen is het dus belangrijk dat je jezelf van tevoren gaat vragen, welke kant wil ik op met mijn interieur. Ga je voor een landelijke interieurstijl, iets moderns of kies je toch voor de retro look? Het blijft een lastige keuze, maar zet je hierbij een aantal belangrijke dingen op papier dan kom je er al snel achter wat nou belangrijk is voor jou. Hou je bijvoorbeeld heel erg van wit en zwart en heb je een afkeur tegen felle kleuren, schrijf het op. Op het eind van de middag heb je een lijst met alle dingen waar je juist wel vrolijk van wordt. Met dit lijstje kun je al snel richting de woonwinkel en ga je met een frisse blik meubels kijken.

Past dit bij jou?

Om te voorkomen dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop, kun je bij de meeste meubelzaken terecht voor een gratis 3d interieurontwerp. Op deze manier kun je al perfect zien hoe een meubel past in jouw interieur. Zet hierbij een aantal leuke accessoires op de tekening en je krijgt al een hele goede indruk van jouw nieuwe woonkamer, keuken of badkamer.

Zoals je kan lezen blijft het moeilijk om een nieuw interieur in te richten. Het belangrijkste hierbij is uiteraard: sta open voor nieuwe dingen en luister naar jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.