Raam en Deur

Een centraal afzuigsysteem, wat is dat?

Iedereen houdt van frisse lucht. Maar niemand wil thuis de hele dag de ramen en deuren openzetten om de frisse lucht binnen te laten. Alleen al omdat het weer in Nederland daar niet altijd geschikt voor is. En wat als je aan een drukke weg woont? De fijnstof die een auto produceert komt zo je huis binnen, wel of geen open ramen. Ook geuren die vrijkomen bij het koken kunnen je woonplezier beïnvloeden. Huisdieren, stof, pollen en rook kunnen ademhalingsproblemen geven bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Maar ook als je daar allemaal geen last van hebt, is het fijn om schone, zuivere lucht in te ademen. Wat kun je dan doen om goede luchtkwaliteit in huis te hebben?

Luchtkwaliteit

In Nederland zijn ruim een half miljoen mensen met astma. En nog eens bijna een miljoen mensen hebben hooikoorts of een stofallergie. Er is te leven met gezondheidsklachten die astma (en longziekten en COPD) en andere allergieën geven. Maar het is fijn als de oorzaken zo veel mogelijk aangepakt worden. Om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Thuis kun je daar zelf iets aan doen. Door bijvoorbeeld bepaalde vloerbedekking te nemen en te kiezen voor speciaal beddengoed zoals matrashoezen. Ook kan je de luchtkwaliteit thuis goed verbeteren met een centrale afzuigsysteem.

Luchtreiniger

Het centraal afzuigsysteem zuigt de vervuilde lucht aan en filter deze. De schone lucht wordt de ruimte in geblazen. Het systeem is daarmee ook energiezuinig. De verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid en wordt niet direct naar buiten geblazen. De binnenlucht is een stuk frisser. En dan bedoelen we niet kouder want je ramen zijn gewoon gesloten. Een luchtreiniger (laten) plaatsen is een relatief eenvoudige klus.

Luchtfilters

Welk filter voor jou van toepassing is hangt af van jouw wensen. Er zijn filters die vooral bedoeld zijn om vervuiling in de slaapkamer op te lossen. Andere filters zijn meer gericht op problemen zoals geuren, bacteriën, virussen, schimmels, enz. Een filter in de keuken is meer gericht op geur- en vetafzuiging. Weetje: de slaapkamer is de ruimte met de meeste vervuilers. Dus een luchtreiniger in de slaapkamer zorgt voor een gezonder nachtrust voor iedereen! Maar ook in andere ruimtes zorgt een luchtfilter voor schone en gezonde binnenlucht.

Heb je het idee dat de binnenlucht in je huis wel frisser en gezonder kan? Zonder dat je ramen en deuren voortdurend open moet zetten? Iedereen ademt graag gezonde lucht in en woont graag in een fris huis. Een centraal afzuigsysteem kan de oplossing bieden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.