Raam en Deur

De verbouwmaanden zijn weer gestart

Als we op deze dagen naar buiten kijken, dan worden we niet bepaald vrolijk. Het regent of het is koud. Wat ons betreft zijn dit de perfecte maanden om eens flink door te pakken om te verbouwen.

Zak na het eten niet in de bank, maar pak je gereedschap bij elkaar en ga eens flink aan het klussen. In deze maanden kun je die klusjes oppakken waar je al maanden tegenaan zit te hikken en waaraan je vrouw je minimaal al tien keer heeft helpen herinneren. Wij geven je graag een aantal tips om jezelf deze winter om te toveren tot kluskoning.

De trap schilderen

Het schilderen van de trap, een populaire klus die niet veel tijd kost maar wel heel veel oplevert. Voordat je de trap gaat schilderen is het belangrijk dat je de oude verf er eerst afschuurt, doe je dit niet goed dan “pakt” de (grond)verf niet goed en kun je binnen een maand weer opnieuw beginnen. Let er daarnaast ook op dat je de juiste kwast koopt. Met een te grote of een te kleine kwast kan “even de trap schilderen” veranderen in een flinke kriem.

Knap je plinten op

Je kent het wel, je loopt door de kamer, je vloer ligt er nog strak bij, maar bij het zien van de plinten knijp je je ogen ongemerkt iets meer dicht. Jammer, want smerige of oude plinten hoeven niet de strakke uitstraling van een kamer te verpesten. Plinten zijn namelijk gemakkelijk op te knappen. Net als de trap zijn de plinten makkelijk te schilderen. Let er wel op dat je tijdens het schilderen van de plinten alles goed af plakt. Een paar mis vegen met de kwast en je kan de rest van de kamer ook opnieuw schilderen.

Restyle je kamer met nieuwe plinten

Deze klus wel wat meer tijd, maar je zult verstelt staan van het resultaat. Wist je dat veel mensen bij het plaatsen van nieuwe plinten het gevoel krijgen dat de hele kamer is vernieuwd? Als de plinten wat beschadigd zijn of heel erg vies zijn dan is het zeker het overwegen waard om nieuwe plinten aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten zoals:

De Gladde plint
dit type plint is vooral geschikt in kamers of huizen met een “strakke” indeling.

Kraalplint
De kraalplint staat zeer fraai in huizen die zijn gebouwd in de ouderwetse stijl.

Luxeplint elegant
De luxeplint heeft een extra inkeping, hierdoor heeft dit type plint een prachtige luxe uitstraling. Vooral op een mooie houten vloer bezorgd dit bij het binnenlopen van de kamer een “wauw effect”.

Hoge plinten 
De naam zegt het al, hoge plinten zijn net iets hoger dan de gemiddelde plint. Bij een hoge plint gaat de plint niet over in de muur maar in de vloer.

Schilder je kozijnen

Houten kozijnen hebben veel onderhoud nodig. Op de droge dagen in de winter zou je dus je blasse houten kozijnen op kunnen knappen. Door ze flink af te schuren en opnieuw in de verf te zetten kun je je huis een frissere uitstraling geven. Het is belangrijk om kwalitatieve verf te gebruiken, omdat de kozijnen veel te verduren krijgen in het Nederlandse klimaat. In de herfst worden de kozijnen constant belaagd met vele hoeveelheden water en in de zomer staan de kozijnen langdurig bloot aan de zon.

Ga voor kunststof kozijnen

Het inbouwen van kunststof kozijnen kan zeer veel voordelen opleveren. Zo gaan de stookkosten flink omlaag en hoef je kunststof kozijnen nauwelijks te onderhouden. Het aanschaffen van kunststof kozijnen in geen goedkope klus, maar levert in de lange termijn zeker de investering op. Laat je kunststof kozijnen wel inbouwen door een professioneel team, want de kozijnen moeten naadloos aansluiten om de voordelen ervan te behalen. Je zou er echter wel voor kunnen kiezen om een handje mee te helpen waar dit mogelijk is. De klussers zijn zo minder lang bezig met het inbouwen van de kozijnen, zo kun je op de installatie kosten besparen

Leave a Reply

Your email address will not be published.