Raam en Deur

Tips om meubels het huis in- en uit te krijgen

Wanneer je nieuwe meubels aanschaft (of gaat verhuizen) is het van tevoren handig om met een aantal zaken rekening te houden. Ook al beschik je over goede ramen en deuren, de meubels moeten natuurlijk wel het huis in of uit kunnen. Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk.

Maak een plattegrond

Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, is het belangrijk om alles op te meten. Meet alle muren, inclusief de hoogte van het plafond en teken een plattegrond om overzicht te creëren.  Je kunt miniatuurversies van meubels uitprinten en deze op de plattegrond plakken, zodat je zeker weet dat die mooie eetstoelen wel in je huis gaan passen. Hiermee maak je ook direct overzichtelijk hoeveel ruimte er nog overblijft nadat je de meubels plaatst. Het kan ook handig zijn om de omtrek van de meubels door middel van tape na te maken op de vloer. Zo zie je of de deuren nog open kunnen en of je overal nog goed bij kunt.

Meet het trapgat, deuren en ramen

Heb je de perfecte eetbank gevonden? Het zou zonde zijn als deze straks niet door de deur past! Meet van tevoren op of de meubels door de deur of eventueel een raam of trapgat passen. Let op: hiervoor is ruim tien centimeter extra nodig. Denk er ook aan dat je in sommige gevallen een hoek om moet en dat het ook lastig kan zijn een meubel de lift in te krijgen. Houd er tot slot rekening mee dat de meubels ook nog eens in je auto moeten passen (tenzij je ze natuurlijk laat bezorgen). Bereken van tevoren of dit gaat lukken, desnoods door de achterbanken naar beneden te doen of door de meubels aan de achterkant van de auto wat uit te laten steken, om teleurstellingen te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.