Raam en Deur

Kies voor de juiste sloten op uw ramen en deuren

U wilt een inbraak in uw woning vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Een goede beveiliging van uw woning begint met de keuze voor de juiste sloten op ramen en deuren. Veel mensen besteden voldoende aandacht aan de sloten op deuren, maar vergeten het belang van goede sloten op ramen. Zeker ramen in de buurt van een plat dak of bijvoorbeeld een regenpijp zijn een eenvoudig doelwit voor inbrekers. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende sloten, die u kunt gebruiken om een woninginbraak te voorkomen.

Sloten voor deuren

Op deuren worden over het algemeen cilindersloten geplaatst, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Des te meer contactpunten een slot met een deurpost heeft, des te moeilijker wordt het voor een inbreker om de deur open te breken. Daarbij neemt de kans om betrapt te worden toe, waardoor een inbreker uw woning wellicht liever over zal slaan. Heeft u momenteel nog tweepuntsloten? Schakel een erkende slotenmaker bij u in de buurt in, om de sloten te laten vervangen voor driepuntsloten.

Bijzetsloten op ramen plaatsen

Naast de cilindersloten op deuren, gebruikt men speciale sloten voor ramen. Deze bijzetsloten worden in twee varianten aangeboden, namelijk als insteek- en oplegsloten. De insteeksloten lijken qua vorm op cilindersloten, maar hebben slechts een contactpunt met het raamkozijn. Oplegsloten werken anders, hierbij wordt het slot niet in, maar op uw kozijn gemonteerd. Het is afhankelijk van de dikte van uw kozijn, de manier waarop het raam geopend wordt, enzovoorts, welk type slot het meest geschikt is voor uw ramen. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen en de sloten tevens direct bij u installeren.

Meer weten over verschillende soorten sloten voor ramen en deuren in huis? Klik hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.