Raam en Deur

Creëer ruimte op zolder

Veel mensen denken er aan om de zolder te verbouwen tot een extra slaapkamer, kantoor of logeerkamer. Nu is dit vaak een van de beste investeringen in het huis. Wanneer er nog geen dakkapel op je huis is geplaatst bestaat de zolder vaak voornamelijk uit schuine kanten. Dit is natuurlijk zeer vervelend en daardoor worden deze meters ook niet meegerekend als leefoppervlak. Door een dakkapel te plaatsen kan er met een minimale investering snel extra leefruimte gecreëerd worden en zo een grote of in sommige gevallen zelfs twee ruimtes worden gerealiseerd. Hiervoor hoef je verhoudingsgewijs weinig te investeren en zal het rendement goed zijn. Een klusbedrijf zoals Rudy Vermeeren is hier uitermate geschikt voor.

Maak extra ruimte

De grootste opbrengst bij een verbouwing zijn de extra vierkante meters die je kan creëren. Daardoor ontstaat er plotsklaps een kamer waar vaak zelfs een tweepersoonsbed in kwijt kan. Houd je een schuine kant over? Wellicht een leuk idee om daar een grote kast tegenaan te bouwen! Naast de extra ruimte met een dakkapel zorg je gelijk voor voldoende lichtinval. Grote ramen bezorgen jouw je ultieme uitzicht vanuit je eigen stek! Je kijkt nu ten slotte wel vanaf de tweede verdieping.

Isoleer de boel

Misschien dat je de wind voelt waaien op zolder? Dat kan! Deze ruimte is lang niet altijd geïsoleerd. Vooral in het verleden werd dit met enige regelmaat vergeten. Zorg er dan ook voor dat je je hier op hebt voorbereid. Wanneer je de zolder gaat verbouwen is het nog niet zo moeilijk om deze gelijk te isoleren. Bij nieuwere woningen zie je dat dit vaak al is gebeurt onder de dakpannen. Maar misschien ben jij wel net het type wat het snel koud krijgt of die graag de kosten drukt van het energieverbruik? Misschien moet er dan maar eens worden overwogen een tweede laag aan te brengen aan de binnenkant.

trap of vlizotrap?

Wat natuurlijk belangrijk is, is de bereikbaarheid van je zolder. Is er al een vaste trap aanwezig? Veel 2e verdiepingen zijn standaard gerealiseerd met een vlizotrap en dit is natuurlijk vermoeiend bij dagelijks gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.