Raam en Deur

Zo houd je insecten buitenshuis

Iedereen heeft er wel eens last van: insecten in huis. Het is niet vervelend als je een keertje een vlieg tegenkomt in huis, maar het is wel vervelend als je de hele dag rond moet lopen met een vliegenmepper. Houd jij insecten liever buiten de deur? Lees dan in dit artikel hoe je dit kunt doen.

Houd de deur dicht

Niet alle insecten komen binnen via de deur, maar vaak gebeurt dit toch wel. Heb je geen gordijn achter de deur hangen die de insecten tegenhoudt, dan kun je de deur beter dicht houden. In de herfst en in de winter is dit niet zo moeilijk, maar in het voorjaar en de zomer is het vaak wel verleidelijk om de deur open te houden. Toch kun je dit beter niet doen, want zo komen er nu eenmaal veel insecten in huis.

Hang een gordijn voor de deur

Vind je het prettig om de deur open te zetten op een mooie zomerdag, dan kun je een gordijn achter de deur hangen. Er zijn speciale insectenwerende gordijnen die je achter de deur kunt hangen, maar je kunt ook een standaard gordijn ophangen. Door een gordijn achter de deur te hangen, kunnen insecten niet naar binnen. Wel kun je de deur lekker open laten staan, zodat je ook binnen van het mooie weer kunt genieten.

Insecten buitenshuis houden met horren

Een hor wordt achter een deur en/of raam geplaatst en zorgt ervoor dat er geen insecten in huis kunnen komen. Door in een of meerdere goede horren te investeren, houd je insecten effectief buitenshuis. En omdat inzethor plaatsen helemaal niet duur hoeft te zijn, is dit een prima manier om die vervelende insecten buiten te houden.

Tip: investeer in een kwalitatief hoogwaardige hor bij inzethor plaatsen. Kwalitatief hoogwaardige horren gaan namelijk langer mee en zijn bovendien gemakkelijker achter een deur of raam te zetten.

Insecten buitenshuis houden met de juiste planten

Je kunt insecten ook buiten houden door ze in de tuin al af te schrikken. Hoe je dit doet? Simpelweg door de juiste planten in de tuin te zetten. Veel insecten houden niet van bepaalde geuren. Dragen planten of bloemen een geur uit waar ze een hekel aan hebben, dan gaan ze vanzelf weg. Muggen houden bijvoorbeeld niet van de geur van citroenmelisse, citroengeraniums en lavendel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.