Raam en Deur

Zo creëer je een stoer interieur

Een leren bank, robuuste houten tafel en industriële woonaccessoires. Een stoer interieur bestaat vaak uit een mix van verschillende stijlen. Er komen veel industriële aspecten in voor, maar ook worden er veel verschillende kleuren en materialen gebruikt. De stoere stijl lijkt erg kil, maar het kan juist ook erg gezellig zijn. Maar hoe pas je deze stoere stijl nou toe in je woning? Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het creëren van een stoer maar gezellig interieur.

Begin bij de basis

Als je een goede basis hebt gelegd, is het creëren van een stoer interieur eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Met de juiste vloer en een goede kleur op de wand, kom je al een heel eind. Als je de stoere look all-the-way wilt toepassen in jouw woning, kun je ervoor kiezen om een gietvloer te laten plaatsen. Gietvloeren zijn te verkrijgen in verschillende tinten, denk bijvoorbeeld aan donkergrijs, maar ook de betonlook is de laatste tijd erg populair. Een gietvloer is ijzersterk, slijtvast en ook heel erg stoer. Neem eens een kijkje op Goedkope-gietvloeren.nl en laat je inspireren!

Het kleurenpalet

Vervolgens is het belangrijk om een kleurenpalet te kiezen. Bij een stoer interieur denken we al snel aan donkere kleuren zoals zwart en grijs, maar wist je dat je deze kleuren ook goed met lichte tinten kunt combineren? In een stoer interieur is kleur echt niet verboden. Kies voor warme tinten die je ook in de natuur ziet. Denk bijvoorbeeld aan donkergroen en beige, maar ook mosterdgeel past prima in het stoere plaatje. Zoek je wat inspiratie? Ga eens het bos in. Hier vind je alle natuurlijke tinten die je kunt gebruiken in het interieur.

Verschillende materialen

Als je het kleurenpalet hebt gekozen, kunnen we gaan kijken naar de verschillende materialen. Bij een stoere woonstijl horen natuurlijke, onafgewerkte materialen. Denk hierbij aan hout en beton, maar ook aan riet en bamboe. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote houten tafel aan te schaffen, maar ook met woonaccessoires kun je de verschillende materialen toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie stalen lamp of een krukje van riet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.