Raam en Deur

Zijn de kosten van dubbel glas de investering waard?

Wanneer je overweegt om dubbel glas in je woning te laten plaatsen is dat vaak een forse investering. Natuurlijk is het de bedoeling dat je dit bedrag gaat terugverdienen. Met dubbel glas bespaar je immers op stookkosten  en daardoor verdien je de kosten binnen een aantal jaren terug. Een bijkomend voordeel van dubbel glas is dat je wooncomfort omhoog gaat. Dubbel glas verhoogt ook de waarde van je woning bij verkoop. Kortom, er zijn voldoende redenen om voor dubbel glas te kiezen. Maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten voordat je een aannemer inschakelt.

Is er verschil in kwaliteit van dubbel glas?

De kosten van dubbel glas hangen mede af van het soort glas dat wordt gebruikt. Hier zit namelijk een kwaliteits- en dus ook een prijsverschil in. De dikte van het glas is het belangrijkste criterium voor de prijs. Woon je in een appartement op een hogere verdieping dan moet het glas aan hogere eisen voldoen omdat het anders bij harde wind kapot kan waaien. Op 20 of 30 meter hoogte waait het nu eenmaal harder dan op de grond. Ook gaat glas van betere kwaliteit sowieso langer mee.

Gezamenlijk inkopen kan schelen in de prijs

Heb je een eigen huis en zijn er in de straat nog meer huizen die nog geen dubbel glas hebben? Dan kun je met je buren overleggen of zij eventueel ook interesse hebben in dubbel glas. De kosten van dubbel glas kun je op die manier positief beïnvloeden. Een glaszetter zal als hij meerdere huizen van dubbel glas kan voorzien zeker bereid zijn om hiervoor een scherpere offerte uit te brengen dan wanneer hij slechts bij één huis kan leveren. Daarnaast is het natuurlijk altijd belangrijk om bij meerdere bedrijven te informeren.

Zoek online een goede glaszetter

Sinds bijna alle bedrijven een website hebben is het heel gemakkelijk om online te zoeken naar een glaszettersbedrijf voor het vergelijken van de kosten van dubbel glas. Je kunt dan ook meteen een offerte aanvragen  zodat je de dubbel glas prijzen en de aanbiedingen met elkaar kunt vergelijken. Dit vergemakkelijkt de keuze natuurlijk aanzienlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.