Raam en Deur

Wat kan ik allemaal doen aan isolatie in mijn woning?

Wat zijn er allemaal de mogelijkheden om te zorgen voor betere isolatie. Het energieverbruik in een huishouden wordt steeds belangrijker. Veel manieren om duurzaam om te gaan met stroom, denk aan diverse lampen, opwekken middels zonnepanelen en een Hoogrendementsketel in huis. Maar een grote kostenpost is de verwarming. In de winter wilt iedereen in een warm huis wonen en in de zomer moet het ook een aangename temperatuur hebben. Bekijk en vergelijk nu zelf isolatiespecialisten in Leeuwarden, Groningen of een van de andere regio’s.

Optimaal zou zijn als er geen luchtstroom is en dat de temperatuur de hele tijd gelijk blijft. Helaas houden de muren en ramen de lucht niet in zijn geheel vast. Door de woning beter te isoleren zal dit verlies geminimaliseerd worden. Aangezien de lucht overal kan ontsnappen is het ook logisch dat bijna alles geïsoleerd kan worden.

Flink besparen met spouwmuurisolatie

De meest populaire isolatie is die van een spouwmuur. Heeft u woning een spouwmuur zonder isolatie? Dan kunt u hier veel op besparen. Een spouwmuur zijn twee muren maar daartussen een lege ruimte (spouw). Deze kan opgevuld worden met isolatiemateriaal. De woningen die na 1976 zijn gebouwd zijn hier standaard al mee uitgerust. Natuurlijk kunt u een specialist altijd laten controleren of de spouwmuur goed geïsoleerd is.

Heeft u al dakisolatie?

Een dakisolatie kan een forse besparing opleveren. 30% van de warmte gaat verloren door het dak. Aangezien warm lucht op stijgt is dat niet zo heel gek. Het isoleren van een dak kan op verschillende manieren gedaan worden. Welke methode het beste geschikt is, zal afhangen van de dakconstructie. Het beste kan hier een isolatiebedrijf voor komen kijken. Deze kunnen direct een advies op maat meegeven.

Kies voor vloerisolatie

Heeft u altijd last van een koude vloer? Dit kan u veel energie kosten iedere maand. Door de koude vloer is het niet aangenaam in huis en gaat de kachel vanzelf harder werken. Deze kou en vochtigheid kan ontstaan wanneer de vloer niet de juiste isolatie heeft. Door de vloerisolatie aan te brengen zal er een groot verschil te merken zijn. De vloer zal droger zijn en kan ook tot wel 5 graden warmer aanvoelen.

Soorten van gevelisolatie

Naast het isoleren van een dak is de gevel een groot oppervlak waar de warmte verloren gaat. Heeft u een spouwmuur als gevel? Dan is spouwmuurisolatie wellicht iets voor u. Is er geen spouwmuur aanwezig? Dan zijn er toch nog genoeg manieren om de gevel beter te isoleren. De isolatie is zowel van de binnenkant als aan de buitenkant van de gevel aan te brengen. De gevelisolatie vanaf de buitenkant is duurder maar levert ook meer rendement op. De gevel zal bij deze vorm van isolatie opnieuw bekleed moeten worden. Kiest u voor isolatie aan de binnenkant, dan zullen de muren een stukje naar binnen komen.

Luxe van kruipruimte isolatie

Veel woningen hebben een kruipruimte, kruipruimte isolatie is dan ook een onderdeel van vloerisolatie. Door de kruipruimte te isoleren zal hier geen kou en vocht meer vandaan kunnen komen. De vloer voelt direct warmer aan. Omdat het vocht ook minder aanwezig is, zal het ook een stuk beter zijn voor de vloer die er ligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.