Raam en Deur

Vlaggen – een feestelijke accessoire om in huis te hebben

 

De vlag uithangen

Het is al een hele oude traditie: het uithangen van vlaggen en wimpels bij bepaalde feestdagen (en herdenkingsdagen). Veel mensen zien het als een feestelijke en bindende traditie, en vooral ook als iets van uitstraling. Vlaggen en wimpels brengen een feestelijke sfeer aan bij uw huis op dit soort dagen, en het zendt ook wel een boodschap uit, zeker als u of uw kind bijvoorbeeld geslaagd is voor zijn/haar eindexamen. Een waardevolle en feestelijke accessoire dus, om in huis te hebben!

Vlaggen zoals de Nederlandse vlag die je uithangt, zijn vaak gemaakt van polyester. Vlaggen kun je uithangen op allerlei dagen, het is wettelijk altijd toegestaan om de vlag uit te hangen. Wel is het natuurlijk het meest gebruikelijk op feestdagen, zoals Koningsdag, 4 en 5 mei, en als een bewoner bijvoorbeeld geslaagd is voor een examen. (4 Mei wordt de vlag halfstok uitgehangen, en op Koningsdag of andere verjaardagen van leden van het koninklijk huis wordt de vlag vaak uitgehangen met een oranje wimpel).

Decoratieve vlaggen in huis

Net als dat mensen schilderijen, foto’s of fotocollages in hun huis ophangen ter decoratie, zijn decoratieve vlaggen, of muurkleden, minder veelvoorkomend. Toch kan een vlag in huis ook mooi en cool staan. Veel mensen hangen vlaggen van landen of van sportclubs die ze gaaf vinden aan hun muur, in plaats van bijvoorbeeld een poster. Niet zo vaak in een woonkamer, maar bijvoorbeeld op slaapkamers of zolders. Je kunt, naast standaard landelijke vlaggen, ook vlaggen laten bedrukken van allerlei dingen die je mooi of leuk vindt. Een vlag is vrij groot en trekt vaak snel de aandacht van mensen. Ook omdat het niet een recht-toe-recht -aan beeld is aan de muur, maar een wat ‘speelsere’ vorm van muurdecoratie. Het is ook origineel, dus mensen zullen er zeker hun aandacht aan geven!

Leave a Reply

Your email address will not be published.