Raam en Deur

Vensterbank kopen?

We gaan je hier vertellen waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een vensterbank. Je kunt tegenwoordig heel makkelijk vensterbanken online kopen. Als je weet waar je op moet letten en welke functie de vensterbank in huis heeft dan hoeft dit niet lang te duren. Echter worden er vaak verkeerde vensterbanken besteld en zijn de maten niet correct. Een vensterbank moet namelijk precies passen in het venster van het raam. Hoe bepaal je nou wat de juiste vensterbank is? Je leest het hier.

Functie van de vensterbank

De functie van de vensterbank is veelal een afwerking van het raamkozijn en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Vensterbanken zorgen voor de aankleding van je huis en de afwerking van het raamkozijn. Vroeger was de vensterbank echt een bank in het venster, vandaar de naam. Deze werd als zitplaats gebruikt om werk te kunnen verrichten in voldoende licht. Tegenwoordig is de functie van de vensterbank vooral decoratief. Hier worden plantjes en potjes op geplaatst om een leuke uitstraling te geven. De brede vensterbank is ook geschikt om een heerlijk zitplekje van te maken. Hier wordt vaak een deken en een kussentje ingelegd om heerlijk voor het raam naar buiten te kunnen kijken. De brede vensterbank is weer helemaal modern, echter moet je er wel opletten dat deze mooi aansluit bij de rest van je raampartij. Voordat je een vensterbank koopt moet je de maten precies weten en informatie winnen over het soort hout of materiaal waarvan je een vensterbank wilt aanschaven.

Houten vensterbanken

Authentieke en houten vensterbanken winnen steeds meer aan populariteit. Grenen wordt ook als vensterbank materiaal gebruikt. Dit is een makkelijk te bewerken hout soort, van de grove den, en heeft een fijne nerfstructuur. Vroeger zag je vooral vensterbanken van natuursteen, maar soms ook marmer. Nu worden er vooral graniet en grenen materialen toegepast. Het grote voordeel is de vochtbestendigheid. Bij mooie vensterbanken persen ze de houtsnikkers tot platen, dit heet MDF houtbewerking. Door de persing onder hoge druk en het toevoegen van hars zijn de houtenplaten makkelijk te bewerken en vochtbestendig. MDF vensterbanken zijn een goede investering voor een langdurig en mooi uitziende vensterbank. Een houten vensterbank op maat geeft je huis die authentieke uitstraling.

Online bestellen

Bij mooie vensterbanken kun je online je venster op maat bestellen. Ze bieden hier ook een totaalpakket aan voor een sfeervolle omlijsting van je raam. Denk ook aan smetplanken, dagstukken en raamlijsten. Wil je meer weten? Shop je vensterbank nu eenvoudig online!

Leave a Reply

Your email address will not be published.