Raam en Deur

Tips voor het kiezen van je bubbelbad

Wanneer je een bubbelbad wil aanschaffen, is het voorts handig om te bepalen waar deze moet komen te staan. Meet hiervoor de lengte, breedte en hoogte van de ruimte waar je het bad wil plaatsen. Denk hierbij ook aan de afmetingen van de deur of het raam, want het bad moet natuurlijk wel op deze manier naar binnen kunnen komen.

Kijk ook naar de lengte en de diepte van het bad. Denk hierbij niet alleen aan de buitenkant van het bad, maar kijk bijvoorbeeld naar de bodemlengte aan de binnenzijde van het bubbelbad. Deze kan maar beter niet te kort zijn anders kun je er niet goed in strekken met je benen waardoor ontspannen minder goed gaat. Je kunt het beste aan een diepte van minstens 55 centimeter denken. Met dit formaat kun je namelijk met je gehele lichaam onder water en je rug en bekken kunnen hierdoor beter ontspannen. Verder is het handig te bekijken waar je de ondersteuning in het bad wil hebben. Hierbij is bijvoorbeeld de hoogte van de rugleuning een goede optie, dus kijk van te voren goed naar de afmetingen van de hoofd- en rugleuning.

Kijk ook naar het type bad wat je aan wil schaffen. Zo bestaan er bijvoorbeeld eenpersoons jacuzzi’s, maar ook modellen waar je met meer mensen in kan gaan. Ook zijn er qua formaat verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan ronde, ovalen en rechthoekige jacuzzi’s die gelijk tot de klassieke soorten behoren, maar je kunt ook kiezen voor een bubbelbad in een hoekvorm. Meestal verlies je dan zo min mogelijk plaats hierdoor. Ook kun je kiezen tussen inbouw en opbouw jacuzzi’s. Kijk ook van te voren of de vloer voldoende capaciteit heeft om het bubbelbad te dragen en hoeveel de kosten voor het stroomverbruik zullen bedragen.

Ook kun je kiezen tussen waterjets of luchtjets. Een waterjet geeft hierbij masserende waterstralen in de jacuzzi. Het luchtjet systeem geeft weer direct lucht bubbels in het bad. Beide systemen geven je een ontspannen gevoel, maar het effect speelt zich op een andere manier af. Een bubbelbad met waterjets geeft een diepere/doordringende massage van het lichaam terwijl luchtjets zorgen voor meer bubbels en een fijnere ontspanning van de huid. Tevens kun je kiezen voor een combinatie van krachtige waterstralen en ontspannen luchtbellen.

Wanneer je een bubbelbad wil aanschaffen kun je kijken op de website van Fonteyn. Vanaf de pagina spa kun je alle spa producten op de website bekijken. Wanneer je direct een bubbelbad of een hot tub op de website wil bekijken kan dat ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.