Raam en Deur

S3 veiligheidsschoen op de werkvloer

Het belang van het gebruiken van S3 veiligheidsschoenen is denk ik bij niemand onbekend. Om je voeten echt goed beschermd te kunnen houden zijn de S3 veiligheidsschoenen een goede manier om je voeten en natuurlijk ook je tenen heel te houden. De veiligheidsneus, welke bij iedere veiligheidsschoen aanwezig is wordt gemaakt van verschillende materialen. Onder andere staal en titanium. In de bouw zijn deze schoenen altijd verplicht. Verder ook in situaties waarbij je voeten een risico factor zijn. Het gewicht wat met deze neus wordt opgevangen is maximaal 200 joule. Na impact is daarbij de vereiste dat er nog 1,4 cm ruimte overblijft. Verder is er bij de S3 veiligheidsschoen ook een antislipzool aanwezig.

S3 veiligheidsschoenen


Niet alleen in de bouw worden deze S3 veiligheidsschoenen gedragen. Ook op andere plekken waar de kans bestaat dat je bijvoorbeeld het risico loopt om in scherpe objecten te gaan staan. Bij de veiligheidsklasse S3 veiligheidsschoen word je beschermd tegen het doordringen van scherpe voorwerpen via de zool van je schoen. Deze tussenzolen kunnen, net als de harde neuzen in je schoen, gemaakt zijn van verschillende materialen. Denk hierbij aan materialen als staal en Lenzi. De schoenen worden vaak op een manier gemaakt waardoor ze lijken op gewone schoenen.

Veiligheid boven alles


Je bent natuurlijk tijdens je werk bezig met van alles en nog wat. Bedenk hierbij dat je veiligheid toch altijd boven alles moet staan. Je kunt hiermee een goede start maken door je kleding, en dus ook je schoeisel, aan te passen aan het werk dat je moet gaan doen. Dus of je nou slager, tuinman of bouwvakker bent. Bedenk de risico’s die je loopt met de attributen die je gebruikt en kies uit voorzorg voor de S3 veiligheidsschoenen. Deze schoenen bieden je de juiste bescherming in mogelijke gevaarlijke situaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.