Raam en Deur

Ramen en deuren beveiligen: dit zijn de opties!

Een goede beveiliging van ramen en deuren is essentieel om ongewenste gasten buiten je woning te houden. Vaak blijkt het beveiligen van ramen en deuren een flinke uitdaging. Welke sloten zijn het meest geschikt? Is het plaatsen van sloten op ramen en deuren voldoende om een inbraak te voorkomen? Enzovoorts. In dit artikel zetten we de verschillende opties bij het beveiligen van ramen en deuren voor je op een rijtje. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de optie om de ramen en deuren van magneetcontacten te voorzien. Zo wordt je woning ook beschermd, op het moment dat het inbrekers lukt om een raam of deur open te breken.

Geschikte sloten voor ramen en deuren

Het beveiligen van deuren gebeurt met cilindersloten. Kies altijd voor sloten die voorzien zijn van een anti-kerntrekbeveiliging. Kijk daarbij naar de beoordeling die het SKG aan de sloten gegeven heeft. Deze beoordeling loopt uiteen van één tot maximaal drie sterren. Ook sloten voor ramen worden van deze beoordeling voorzien. Bij raamsloten heb je de keuze uit opleg- en insteeksloten. Het verschil zit hierbij in de manier waarop de sloten gemonteerd worden. Het is verstandig om een slotenmaker in te schakelen, om je hierbij te laten adviseren. Een slotenmaker kan de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje zetten en je direct van persoonlijk advies voorzien.

Ramen en deuren beveiligen met meer dan sloten

Sloten alleen zijn vaak niet voldoende om inbrekers buiten te houden. Kies er daarom voor om de sloten op ramen en deuren te combineren met andere beveiligingsmethodes. Denk aan een bewegingssensor, welke kan worden aangesloten op een alarminstallatie. Op het moment dat de sensor bewegingen detecteert in huis, zal het alarm geactiveerd worden. Ook magneetcontacten zijn interessant. Net als de sensoren worden deze contacten op het alarmsysteem aangesloten. Zodra het contact tussen de magneetjes onderbroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.