Raam en Deur

Met zwarte mondkapjes hoeft beschermende kleding jouw stijl niet in de weg te zitten

Iedereen heeft inmiddels al wel een mondkapje moeten dragen. Je was dit misschien al gewend van de mondkapjes die je met klussen op hebt. Nu heb je er ook één nodig in het openbaar vervoer of in de supermarkt. Maar ook op vele andere plekken kan er gevraagd worden of je een mondkapje op wilt doen of is het verplicht, zoals bij de kapper of op het gemeentehuis. Ook jij zult dus ongetwijfeld een collectie mondkapjes, en misschien al zwarte mondkapjes in je tas hebben. Toch zie je nog steeds mensen rondlopen met zo’n mondkapje van de bouwmarkt of medisch mondkapje. Dan zie je bijvoorbeeld een man in pak of een dame met prachtige kleding en dan zo’n goedkoop ogend mondkapje. Dat kan toch anders, bijvoorbeeld met zwarte mondkapjes! En zoals bij je afspraak coronatest zal blijken, biedt een goed mondkapje, welke kleur dan ook, goede bescherming. 

Waarom kiezen voor witte, gekleurde of zwarte mondkapjes?

Je kan op meerdere plekken mondkapjes kopen. Maar zoek je echt leuke of mooie stijlvolle zwarte mondkapjes, dan heb je online de meeste keuze. In deze tijd is online mondkapjes kopen sowieso de gemakkelijkste keuze. Dus wil jij die (hopelijk) laatste maanden van de pandemie nog een mode statement maken? Dan is het tijd voor zwarte mondkapjes. Kies meerdere mondkapjes om ze te matchen met de verschillende stijlen kleding die je hebt. Maar wil je voor zeker gaan? Zwarte mondkapjes passen bij bijna elke outfit, zijn makkelijk te wassen en helpen, zoals alle mondkapjes, beschermen tegen het verspreiden van Corona.

Maak een afspraak voor een coronatest bij klachten

Bij klachten die wijzen op een mogelijke besmetting met Corona is het belangrijk dat je je laat testen. Je kunt op veel plekken een test laten doen. Maak bij klachten dus snel een afspraak voor een coronatest. Dan weet je snel of je je gewone leven weer kunt hervatten. De belangrijkste symptomen voor Corona zijn: koorts, hoesten en benauwdheid. Maar ook moeheid of het verlies van je smaak of reuk kunnen voorkomen. Bij ernstige klachten bel je natuurlijk je huisarts, maar twijfel je of heb je lichte klachten, dan is een test voldoende.

Zwarte mondkapjes in de was doen

Mondkapjes regelmatig wassen is van natuurlijk van belang. Na elk gebruik is dat nodig om niet per ongeluk jezelf te besmetten bijvoorbeeld. Ook daarom heb je meerdere mondkapjes nodig. Zorg dat je je zwarte mondkapje in de donkere was doet. Zeker de eerste keren kan de zwarte kleur nog een beetje afgeven. Je kunt je mondkapje het beste wassen op 60 graden Celsius, maar katoenen mondkapjes kunnen ook hogere temperaturen nog wel aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.