Raam en Deur

Hoeveel kun je besparen met voorzetramen?

Wanneer je voor voorzetramen kiest kun je al snel heel wat geld besparen op je maandelijkse energierekening. Als je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont van 30 vierkante meter dan kun je al gauw rond de 200 euro per jaar besparen op stookkosten. Voorzetramen zorgen er namelijk voor dat er een betere warmte-isolatie plaatsvindt en dit zal je ook kunnen terughalen uit de U-waarde. De U-waarde vertelt iets over de isolatiewaarde van voorzetramen, hoe lager deze is hoe beter deze namelijk isoleert.

Niet alleen isolatie

Vaak is het zo dat voorzetramen het meest geplaatst worden met als doel dat ze voor extra isolatie zorgen. Naast dat een voorzetraam zorgt voor een betere isolatie heeft een voorzetraam zoals veel mensen niet weten nog veel meer voordelen. Het kan namelijk ook ervoor zorgen dat brand vertraagt. Het is namelijk zo dat enkel glas zo kapot is wanneer er opeens een brand zich ontwikkelt. Daarnaast kan dubbel glas ook al snel inbraakwerend werken omdat het raam bijna niet meer in te tikken is. Dit zal de inbreker al snel als moeilijk ervaren en het daarom overslaan. Je kunt dus met zekerheid ook wel zeggen dat een voorzetraam ook een beveiligde werking kan hebben.

Bespaar op nieuwe voorzetramen

Omdat er verschillende aanbieders zijn als het aankomt op voorzetramen zijn er natuurlijk ook verschillende prijzen. Zo kan het zo zijn dat bij sommige organisaties het heel erg kan schelen in vergelijking met andere organisaties. Daarom is het heel erg belangrijk om je niet te verleiden om zo de eerste beste voorzetramen aan te schaffen en zomaar met de eerste de beste specialist in zee te gaan. Je kunt het beste ervoor kiezen om meerdere offertes aan te vragen en goed na te vragen bij verschillende organisaties. Het kan je namelijk geld besparen. Het kan wel zo zijn dat bijvoorbeeld de aanschaf duurder is maar dan kan het wel zo zijn dat de kwaliteit beter is en dat je hier op een later moment veel profijt van hebt. Het zou zonde zijn wanneer je iets goedkoop aanschaft en je op een later moment meer geld kwijt bent omdat het van slechte kwaliteit is. Het is dus zeker de moeite waard om je goed te verdiepen in verschillende aanbieders van voorzetramen. Het is natuurlijk altijd een fijn gevoel wanneer je tevreden kunt terug kijken op je aankoop en je hier dus geen spijt van hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.