Raam en Deur

Goede Ramen en Deuren

Ieder huis heeft wat ramen en deuren nodig. Je moet er immers wel in kunnen komen en zonder ramen wordt het zo’n donkere bedoening. Voor binnen zijn er winkels als ColliShop die je kunnen voorzien van wat decoratie en meubels. Wie weet hebben ze wel wat leuke spullen voor in je vensterbank. Maar waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van een goede deur? Waar moet je aan denken als je nieuwe ramen in je huis gaat zetten? En hoe kunnen woonwinkels je helpen om het van binnen leuk te maken? Wie weet kunnen wij je wel van wat inspiratie voorzien en je helpen uit te zoeken wat de beste ramen en deuren zijn.

De Juiste Deur

Er zijn verschillende soorten deuren. Het spreekt voor zich dat er voor een buitendeur meer maatstaven zijn dan voor een binnendeur, slaapkamerdeur of tussendeur. Je voordeur is immers de afscheiding tussen jouw eigen huis en de buitenwereld. Deze deur moet stevig zijn en goed kunnen worden afgesloten. Het is dus niet handig om veel glas in deze deur te hebben. Natuurlijk hoef je niet terug te deinzen voor een beetje glas, maar zorg ervoor dat het kleine ruitjes zijn en ze niet via die raampjes je deur open kunnen doen. Heb je van binnen in je huis slecht zicht op wie er voor je deur staat? Dan kan een spionnetje een handige optie zijn. Dan kun je zien wie er aanbelt voordat je besluit wel of niet open te doen. Verder moet je nog bedenken of je een ketting achter je deur wilt zodat niemand zomaar binnen kan komen door je met deur en al opzij te duwen als je de deur op een kiertje houdt. Maar bovenal moet het een dikke, stevige deur zijn met een goed cilinderslot erop. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je tuindeur. Voor andere deuren kun je wat minder eisen hebben. Die hoeven alleen tocht buiten te houden en eventueel de kamer even af te sluiten van andere gezinsleden of huisgenoten.

Ramen

Ramen zijn vaak een zwakke plek in je huis. Er kan zomaar een steen doorheen gegooid worden en een open raam is een aantrekkelijke plek voor inbrekers om je huis binnen te komen. Besteed dus aandacht aan je ramen. Je moet niet alleen bedenken of je enkel of dubbel glas wilt (wij raden dubbel glas aan om geluiden van buiten te verminderen) maar ook wat voor een soort ramen je wilt. Je kunt kiezen voor een klapraam, kantelraam, rond raam of gewoon raam. Welke ramen moeten er wel of juist niet open kunnen? En bij welke ramen is het handig om een barrierestang te plaatsen om het inbrekers moeilijk te maken. Vergeet ook vooral de bovenramen en zolderramen niet, ook als je denkt dat ze daar niet kunnen komen. En laat nooit ramen open staan als je het huis verlaat.

De Aankleding

Je hebt dan nog een raamkozijn of vensterbank over om spullen op te zetten. Je kunt kijken naar wat decoratie of juist een mooie plant om neer te zetten. Een vaas alleen kan al een mooi item zijn. En je kunt misschien wel wat gordijnen of lamellen gebruiken tegen inkijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.