Raam en Deur

Een strakke basis met een gietvloer in huis

Wanneer je een nieuwe woning gaat inrichten, begin je natuurlijk bij de basis. De wanden en vloeren moeten strak en sterk zijn, ramen en kozijnen moeten kwalitatief zijn en het is fijn als je deuren er ook nog eens mooi uitzien. Wanneer je dit goed aanpakt, creëer je een goede basis om de rest van je woning in te richten. Een goede tip voor een vloer is daarbij een gietvloer. Hieronder zul je lezen wat de voordelen zijn en dat je daar echt alle (stijl)kanten mee op kunt!

De gietvloer

Zoals de naam al doet vermoeden, is een gietvloer een vloer die gegoten wordt. Het maakt dus niet veel uit wat de ondergrond is: een professional giet de vloeibare substantie hier over heen. Wanneer dit uithardt en een mooie coating krijgt, ontstaat er een prachtige, stijlvolle en kwalitatief zeer goede vloer.

Eigen stijl

De substantie van deze vloer kan in iedere denkbare kleur of tint gemengd worden, waardoor de vloer in ieder interieur thuis past. Ga je voor design wit, industrieel grijs of wat klassieker met een beige tint? Alles is mogelijk!

Toepassing in huis

De gietvloer is daarnaast is vrijwel iedere ruimte in huis te plaatsen. De woonkamer is natuurlijk je basis, maar je kunt de vloer ook prima doortrekken naar de keuken. Je bovenverdieping hier ook van voorzien? Goede keuze! Want de voordelen van deze vloer komen zelfs in de badkamer goed van pas!

Voordelen

Maar wat zijn dan precies de voordelen van deze nieuwe trend? Die hebben we hieronder voor je opgesomd.

  • De vloer is naadloos, waardoor je ruimte groter oogt;
  • Ook blijft er hierdoor geen vuil tussen je vloer achter. Het schoonhouden is hierdoor super makkelijk met een dweil of swiffer;
  • En wanneer je wel de stofzuiger erbij pakt; de vloer is slijtvast. Er zullen geen krassen ontstaan;
  • De vloer voelt warm en zacht aan, waardoor het perfect is voor de woon- en slaapkamer. En ben jij echt een koukleum? De gietvloer gaat perfect in combinatie met vloerverwarming!
  • De vloer is waterdicht, waardoor hem ook in de badkamer kunt plaatsen. Omdat je geen voegen in de vloer hebt, is dit hygiënischer én voorkomt het bij voorbaat al waterschade. Dit voordele komt ook goed van pas in de keuken, mocht je daar eens knoeien.

Kortom, een perfecte basis voor jouw woning! Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact op met gietvloerenboer Van Hollandse Bodem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.