Raam en Deur

DUBBEL GLAS MAAKT JE WONING DUURZAMER

Gezellig wonen is voor ons allemaal belangrijk, maar ook het inperken van ons energieverbruik en de bijdrage tot een schoner milieu staan steeds hoger op onze verlanglijstjes. Een groene stadswoning wordt niet voor niets steeds populairder.

Kiest u voor dubbele beglazing in uw woning, dan kan u jaarlijks tot zomaar eventjes 20 % op uw energiekosten besparen en u zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. Daarmee kan u dus zowel uw portemonnee als het milieu een grote dienst bewijzen.

VEILIGHEID EN ISOLATIE

Dubbele beglazing brengt nog meer voordelen met zich mee dan een dalend energieverbruik. De isolerende werking van het dubbele glas heeft bijvoorbeeld ook zijn invloed op het geluid. Dubbel glas maakt het binnen meteen een stuk rustiger door het geluid dat van buitenaf uw huis binnenkomt, grotendeels tegen te houden.

Bovendien zal u niet alleen in de winter genieten van minder tocht en kou, in de zomer al het glas ook de grootste warmte buiten houden. Waar de buitenste glaslaag opwarmt, zal de binnenste veel koeler blijven en is het ook op hete dagen veel aangenamer vertoeven in uw huis.

Dat ramen die voorzien zijn van dubbele beglazing het mensen met slechte bedoelingen moeilijker maken om uw woning binnen te dringen, is nog een extra voordeel. Niemand zit immers op ongewenste bezoekers te wachten.

DE JUISTE KEUZE

Denkt u eraan om uw oude ramen waar nu nog enkel glas in staat te laten vervangen? Ga dan eerst alle mogelijkheden na, zodat u zeker de juiste keuze maakt. De perfecte combinatie ramen en beglazing zal de voordelen voor u én het milieu alleen nog vergroten. Misschien bestaat zelfs de mogelijkheid dat u uw oude ramen kan behouden en dat u tegen een veel kleinere kostprijs toch een veel beter rendement kan bekomen. De hogere aankoopprijs van dubbelglas, te verklaren door de hogere productiekosten, kan u dankzij de juiste keuze trouwens heel snel weer recupereren. Verwarmingsinstallaties en airco’s moeten voortaan minder hard werken om uw huis op de juiste temperatuur te brengen of te houden en voor het geld dat u daarmee bespaart, kan u vast wel andere, leukere bestemmingen bedenken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.