Raam en Deur

Deur en de trap nooit meer verven

Hoe kan je in een dag een of meerdere deuren vernieuwen zonder dat je huis in een bouwwerf verandert? Op welke manier kan je ook de buitendeur en garagepoort snel renoveren?

Ommantelen van de deur

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor het opnieuw verven of de aankoop van nieuwe deuren zonder lawaai of rommel, dan is het ommantelen van de deur de beste oplossing zonder het verlies van de kern van de oude deur. Je kan dezelfde stijl behouden of kiezen voor een nieuwe stijl. In principe is elke stijl mogelijk. De ommanteling bestaat immers uit een folie waarvan er honderden variƫteiten bestaan.

Verschillende soorten beslag

Ook het deurbeslag kan veranderd worden. Er bestaat een uitgebreide keuze van deurbeslag: modern, klassiek, retro …

Transformatie van de oude deur

De oude deur wordt eerst van alle oneffenheden ontdaan. Vervolgens wordt het deurblad glad geschuurd zodat ze klaar is voor de ommanteling. Aan de kopse kanten wordt een gleuf uitgefreesd. Deze gleuf is noodzakelijk voor het blind bevestigen van de mantel. Als de deur klaar is voor de bekleding kan de folie op het deurblad worden geplaatst. De mantel wordt lichtjes opgewarmd zodat de bekleding nauw aansluit. Deze mantel is een hoogwaardige folie die het uitzicht heeft van fineer. Ze wordt opgespannen en onzichtbaar bevestigd.

Renoveren van deurkozijnen

Als de deurkozijnen hun beste tijd hebben gehad of als je een model hebt gekozen dat hier niet meer bij past, dan kunnen ook deze gerenoveerd worden zonder dat je daarvoor hoeft uit te breken. Oplossing 1: Als je een stalen deurkozijn hebt, dan kan die bekleed worden met een speciaal profiel dat past bij de stijl van je gerenoveerde deur. Oplossing 2: Voor houten deurkozijnen bestaan er eveneens kozijnbekledingen. Oplossing 3: Tunen, stijlvol verbreden van je kozijnen. Oplossing 4: Een andere mogelijkheid is een voorzetkozijn die je bestaande kozijn gedeeltelijk of volledig bedekt.

Wat met trappen ?

Wat voor deuren kan, kan ook voor trappen. Met nieuwe houten of laminaattreden wordt een oude trap weer veilig en mooi. Een oude en uitgelopen trap met rondgelopen kanten en uitgesleten treden kan heel gevaarlijk zijn. Als je oude trap bekleed is met tapijt, verstopt onder een traploper of beplakt met pvc, dan is het ‘trede-op-trede’systeem het ei van Columbus.

Op zoek naar meer tips en informatie? Ga naar woonhint.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.