Raam en Deur

De woontrends van 2019

Al sinds de mensheid in grotten, tenten en hutten woont maken we de plaats waar we wonen mooier. De manier waarop we dat doen is verschillend, afhankelijk van waar we wonen, wie we zijn en vooral wat de mode van de tijd is.

De mode is net zo veranderlijk als het weer in Nederland maar we kunnen toch spreken van een bepaalde trend, een vorm die de mode aanneemt.

Wat is de woontrend voor het jaar 2019?

Exotische ontwerpen voor meubels worden samengevoegd met de glad afgewerkte binnenlandse en Scandinavische ontwerpen. Ook de materialen die gebruikt worden voor het bekleden van de meubels zijn natuurlijk, linnen, wol, katoen. Ze geven ruimte om te experimenteren met kleuren en texturen.

De kleuren mogen weer helder naar voren komen, maar te harde kleuren voor meubels zijn uit. Ook donkere kleuren, bruin en zwart, worden niet meer gezien in de Nederlandse huiskamer.

Daarnaast is een van de nieuwe woontrend deuren met glas erin verwerkt. Het oogt heel mooi. Wil je een van dit soort deuren kopen? Ga op onderzoek uit naar het aanbod van deze mooie woontrend.

Meubels die ruimte besparen.

Meubels moeten praktisch zijn en niet te veel ruimte innemen. Het opklapbed is terug in alle vormen en maten, maar ook de werkplek moet opgeslagen kunnen worden. Een bureau dat bijna in de muur verdwijnt als het niet gebruikt wordt. Als gevolg daarvan worden ook de zitmeubels multifunctioneel.

De keukenstoel achter het bureau mag echt niet meer.
De zetels die in de huiskamer een prominente plaats innemen worden hoger en wisselen in functie tussen kantoorstoel en zetel in de huiskamer. Nu is er ruimte om je eigen smaak naar voren te laten komen. Het bankstel zelf samenstellen wordt weer gewoon. Dat moet ook wel in een woonruimte die voortdurend van rol wisselt.

Ook de keukens worden weer praktisch.

Er moet gekookt worden in de keuken, en het mag ook weer. Gezond eten is de boodschap en kant en klaar maaltijden zijn uit den boze.
Het werkblad in de keuken wordt aangepast aan de werkhoogte van de bewoners, niet meer standaard.

Het keukeneiland is weer de centrale ontmoetingsplek in het huis, nu alleen nog tablets en telefoons uit de keuken verbannen. Lees een boek aan de keukentafel, maak er je huiswerk en praat weer met elkaar.

Natuurlijk moet ook het huis van buiten meedoen aan de trend.

Dikke, eikenhouten deuren die maar met moeite open en dicht gaan worden vervangen door kunststof voordeuren in heldere kleuren. Ook de raamkozijnen worden weer makkelijk te onderhouden en gemaakt van hoge kwaliteit kunststoffen.

Als laatste; raamdecoratie, het visitekaartje van je huis. De mensen die langslopen kijken graag naar binnen. Geef ze iets om naar te kijken en ga eens op zoek bij de laatste trend, raamdecoraties. Gordijnen en de mooiste afbeeldingen of landschappen in plaats van een inkijk in de huiskamer en in je persoonlijke leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.