Raam en Deur

De verscheidene redenen voor een woningontruiming

Een woningontruiming is natuurlijk het compleet leeg maken van een gehele woning, dat spreekt vrij voor zich. Echter zijn er veel mensen die er nog niet helemaal achter zijn waarom een woningontruiming ├╝berhaupt wordt gedaan. Deze specialist in woningontruiming Amsterdam vertelt er wat meer over.

Veel voorkomende redenen voor een woningontruiming

In veel gevallen is er bij een woningontruiming sprake van een zware emotionele betrokkenheid waardoor mensen niet zelf de woning willen ontruimen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het overlijden van een familielid waarbij directe nabestaanden het leegruimen van de woning niet aankunnen. Dat is helemaal niet zo gek. Ook wordt een woningontruiming vaak gedaan als er sprake is van een seniorenverhuizing, in veel gevallen een verhuizing naar een verzorgingstehuis.

Uiteraard wordt er ook wel eens een woningontruiming gedaan in het geval van een reguliere verhuizing, waarbij de eigenaar of eigenaren van de woning geen tijd of zin hebben om zelf de verhuizing te regelen. Ook komt een woningontruiming vrij vaak voor in het geval van een echtscheiding, hierbij is in de meeste gevallen ook sprake van zware emotionele betrokkenheid.

Minder vaak voorkomende redenen

Natuurlijk zijn er ook nog andere redenen waarom iemand een woningontruiming zou aanvragen, denk daarbij bijvoorbeeld aan een faillissement waarbij een bedrijfspand of zelfs reguliere woonruimte leeggeruimd dient te worden. Naast een faillissement wil een emigratie zich ook nog wel eens voordoen, niet veel mensen nemen bij een verhuizing naar het buitenland hun inboedel mee, alhoewel dit wel mogelijk is. Ook kan het zo zijn dat er sprake is van zodanig grote huurachterstand dat de deurwaarder de opdracht geeft om de woning leeg te halen. Woningontruimers hebben de gekste dingen al meegemaakt en zullen waarschijnlijk nergens op of om naar kijken. Je kan er dus van uit gaan dat ze een professionele en vakkundige werkwijze hebben en als allerbelangrijkst dat ze ook discreet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.