Raam en Deur

De beste beveiliging van de ramen en deuren voor je woning

Wanneer je op vakantie gaat of gewoon een avond of dagje van huis bent dan wil je niet thuiskomen en ontdekken dat er bij jou is ingebroken. Daarom zorg je ervoor dat je ramen en deuren van de woning goed beveiligd zijn. Je kunt anti-inbraakadvies op maat vragen, maar je kunt ook zelf een aantal stappen ondernemen. Hieronder hebben we diverse tips om hiervoor te zorgen.

Tips voor een beschermde woning

Je ramen en deuren zijn ontzettend belangrijk om inbrekers tegen te houden. Inbrekers zijn goed in het demonteren van ramen en deuren. Wanneer het inbrekers binnen een zeer korte tijd niet lukt om deze los te krijgen en zo jouw woning te betreden dan geven ze al snel op. Daarom wil je er zeker van zijn dat ze bij jouw woning niet binnen een korte tijd naar binnen komen, doordat jouw ramen en deuren goed vast zitten. Bij ouderwetse woningen zijn deze dan ook in veel gevallen makkelijk(er) los te krijgen. In dat geval is het de overweging waard om ze te laten vervangen voor nieuwe.

Een goede toevoeging voor stevige deuren en ramen is het nemen van rolluiken. Deze vormen voor inbrekers een ‘extra barrière’. Zodra een persoon overweegt om bij jouw huis in te breken en ziet dat er ook rolluiken aanwezig zijn, die van binnen omhoog en omlaag moeten worden gedaan, zullen zij eerst twee keer nadenken voor een poging te wagen.

Geef een bewoonde indruk

Op momenten dat je zelf van huis bent is het verstandig om jouw huis een bewoonde indruk te geven. Dat kun je doen door het huis te verlichten. Wie op vakantie gaat wil de verlichting in de woning niet wekenlang aan laten staan. Geen probleem, want dat is ook niet nodig. Het is mogelijk om timers op de lampen in te stellen. Zodra het donker wordt gaat de verlichting vanzelf aan en wanneer het buiten weer licht wordt gaan de lampen ook weer uit. Timers zijn ook in te stellen op rolluiken. Deze gaan dan vanzelf open en dicht.

Aan de buitenkant van de woning is het belangrijk dat ramen en deuren die op donkere en afgeschutte plekken zitten goed worden verlicht. Inbrekers zijn op zoek naar donkere plekken, zodat ze niet worden gezien. Geef ze deze kans dus niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.