Raam en Deur

Bouwtechnische keuring: ook gekeurd op schimmels en vocht?

Je staat op het punt te investeren in een nieuwe woning, maar vraagt je af of de woning problemen heeft die je over het hoofd hebt gezien. Je kunt in deze situatie een deskundige inschakelen om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Door middel van een visuele inspectie wordt de technische kwaliteit van de woning beoordeeld. Hierdoor weet de aankopende partij precies welke onderhoudskosten te verwachten zijn voor de aankomende jaren. Het is niet aan te raden om zelf het huis te inspecteren, omdat je waarschijnlijk niet over de juiste kennis beschikt als de inspecteurs. De inspecteurs beschikken daarnaast over de juiste training om iedere tekortkoming te ontdekken en op je juiste waarde in te schatten.

Wat wordt er onderzocht bij een bouwtechnische keuring?

Bij een bouwtechnische keuring wordt de woning visueel van binnen en buiten geïnspecteerd. Zo wordt de fundering bijvoorbeeld gecontroleerd en ook de vloeren, muren, deuren en ramen worden uitvoerig bekeken. De inspecteur gaat meestal ook het dak op om deze goed te kunnen beoordelen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de technische staat van de elektrische installatie en de cv-ketel. Ook de keuken en de sanitaire groepen worden visueel beoordeeld. Dit is slechts een greep van de inspecties die gedaan worden. Dit kan tevens bij elk bedrijf verschillen. Je kunt ervan uitgaan dat elke inspecteur oog heeft voor detail en elk onderdeel van het huis uitvoerig zal bekijken om gebreken te ontdekken. Wil je weten welke zaken er beoordeeld worden door de verschillende aanbieders, dan kun je bijvoorbeeld eens kijken op vergelijk-bouwtechnischekeuring.nl.

Schimmels en vocht ontdekken

Het kan zomaar voorkomen dat een schimmelspoor in een woning terecht komt. Een schimmelspoor heeft vocht nodig om te groeien. Je kunt er dus vanuit gaan dat er sprake is van een vochtprobleem als er schimmel aanwezig is in een woning. Tijdens een bouwtechnische keuring wordt hier aandacht aan besteed. Schimmel kan namelijk erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Ook kan het beschadigingen aan de woning veroorzaken. Het is daarom belangrijk om van te voren te weten of er sprake is van vochtproblemen, zodat er maatregelen getroffen kunnen worden. Een inspecteur kan met een speciale vochtmeter vochtproblemen opsporen en aan je rapporteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.