Raam en Deur

5 toepassingen van staalkabels

Letterlijk een ijzersterk touw. Dat is waar het over gaat bij een staalkabel. Maar waarvoor is het nu eigenlijk handig om deze te hebben. Als u een staalkabel wilt kopen, is het wel zo handig dat u weet wat u ermee kunt. In dit artikel leest u de 5 toepassingen. Zo krijgt u er een beter beeld bij en wellicht helpt het u bij het aanschaffen van het ijzersterke draad.

1. Liften

Om te beginnen kunt u deze bedrading uitstekend gebruiken om een lift opgetild te krijgen en te laten zakken. De bedrading is sterk genoeg om verschillende spullen omhoog te tillen. Mocht u hiervoor een kabel nodig hebben, neem dan een staalkabel want die is ideaal voor dit soort zaken. De kabels slijten niet snel dus het is ook nog eens duurzaam.

2. Kranen

Ook in kranen kunt u deze kabels gebruiken. Door de enorme sterkte die het heeft, kan het allerlei functies uitvoeren. Voor iedere functie is het wel handig om informatie op te vragen welke kabel u het beste kunt nemen. Er is niet een kabel die voor alle zaken handig is. Hiervoor kunt u informatie opvragen bij het bedrijf waar u het bestelt.

3. Bruggen

U denkt misschien, zijn de kabels echt zo sterk dat deze voor bruggen gebruikt kunnen worden. Maar dit is echt zo. Natuurlijk is het per brug verschillend welke dikte de kabel moet hebben maar over het algemeen maken veel bruggen hier al gebruik van. Kijk maar eens om u heen hoeveel bruggen gebruik maken van kabels. In de meeste gevallen zijn dit staalkabels.

4. Lier

Eigenlijk is het begrip lier nog erg algemeen. Uiteraard hebben wij het niet over de stad in België maar over het product. Eigenlijk kent dit product 2 varianten. De eerste is de oorspronkelijke. U hangt de lier ergens op aan het plafon en vervolgens kunt u optillen wat u wilt. Inmiddels gaat dit elektronisch maar vroeger was het systeem zo, dat het lichter was om iets op te tillen.

Daarnaast zullen anderen mensen veel meer een beeld hebben van een lier op een trailer. Om de boot in en uit het water te halen, wordt er een lier gebruikt. Deze staalkabel die erop zit, wordt vast gemaakt aan de boot. Even draaien en de boot ligt in het water of weer op de trailer. Voor vele is dit weer een heerlijk gevoel want dat betekend dat zij weer gaan varen. Met een zonnetje is dat zeker niet verkeerd.

5. Personenlift

Als laatste maken ook veel personenliften gebruik van zo’n sterke kabel. Ook hier is het weer een ander type maar de basis is hetzelfde. Het heeft ruim genoeg sterkte om 20 personen omhoog te vervoeren. U zult hoogstwaarschijnlijk wel eens de kabels in een personenlift gezien. Dat zijn dus deze kabels.

Mocht u de sterke draden willen kopen, kijk dan naar het aanbod op internet. Hier kunt u kiezen uit het formaat en de lengte. U krijgt het op een rol zodat het gemakkelijk uit te rollen is.

Met: www.bevestigingsmateriaal.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published.