Raam en Deur

3 tips voor het kiezen van de juiste vloer

Ga je verhuizen en moet je een nieuwe vloer kiezen? Of ben je simpelweg uitgekeken op je huidige vloer? Het kiezen van een nieuwe vloer kan nogal lastig zijn. Je hebt zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je moet rekening houden met je eigen woonstijl, maar ook met de persoonlijke eigenschappen van de vloer. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste vloer.

De ruimte bepaald

Voordat je zomaar een bepaalde vloer koopt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte waar de vloer in komt te liggen. Wil je dezelfde vloer voor de gehele benedenverdieping? Of wil jij graag een andere vloer in de keuken hebben liggen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen voordat je een winkel inloopt. In de keuken en badkamer moet je bijvoorbeeld letten op de vochtbestendigheid van de vloer. Ook kun je er voor kiezen om in de slaapkamer tapijt te leggen, maar op de gang laminaat.

De gezinssamenstelling

Als je voor jezelf duidelijk hebt aan welke eisen de vloer moet voldoen in bepaalde ruimtes is het belangrijk om te kijken naar hoe de vloer wordt gebruikt. Als je kinderen of huisdieren hebt, maak je waarschijnlijk een andere vloerkeuze dan wanneer je alleen woont. Let goed op de praktische aspecten van de vloer en ga niet alleen voor het uiterlijk. Kijk bijvoorbeeld naar de duurzaamheid van de vloer. Hoe lang zal de vloer meegaan? En heeft deze veel onderhoud nodig?

 

Welke vloer?

En nu kan het leuke deel beginnen: het shoppen. Bij het kiezen van een vloer moet je natuurlijk rekening houden met je persoonlijke smaak en woonstijl. Houd je van strak en modern? Of ben jij een landelijk-type?

  • Gietvloer
    Als je van modern houdt, zit je altijd goed met een gietvloer. Deze is namelijk strak en robuust. Een gietvloer in Rotterdam kun je helemaal zelf samenstellen. Kies zelf de kleur en het design.
  • Laminaat
    Laminaat is te verkrijgen in verschillende kleuren. Zo kun je voor een koele lichte kleur gaan, maar ook donker en warm. Laminaat lijkt erg op hout, maar bied je meer voordelen.
  • PVC
    PVC wordt steeds populairder. Deze soort vloer is namelijk erg duurzaam en zal dus erg lang mee gaan. Ook is het bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.