Raam en Deur

3 tips voor een industrieel interieur

Ben jij je huidige interieur helemaal zat? Of beginnen je handen te jeuken omdat je al een tijdje niks in je woning hebt veranderd? De industriële woonstijl is en blijft hip. We zagen het vorig jaar al steeds vaker voorbij komen, maar dit lijkt niet te stoppen. Een industrieel interieur is robuust, stoer en modern. Ook jij thuis kunt de industriële woonstijl gemakkelijk toepassen. Wij vertellen je hoe met drie handige tips.

Laat je inspireren

Voordat je aan de slag gaat, is het erg handig om inspiratie op te zoeken. Blader eens een paar woonmagazines door of installeer Pinterest op je mobiele telefoon. Als je op ‘industrieel interieur’ zoekt zul je ontzettend veel inspiratie vinden. Weet je nog niet precies wat je wilt? Het kan helpen om een moodboard samen te stellen. Een moodboard is een soort van collage van alles wat jij maar leuk vindt. Zie je een leuke afbeelding in een woonmagazine staan? Knip deze uit en plak deze op een bord. Zo kun je straks in één opslag zien wat jouw stijl is.

Verschillende materialen

De industriële woonstijl kenmerkt zich door de verschillende materialen die terugkomen in het interieur. Er worden verschillende soorten materialen met elkaar gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan robuust hout met stoer staal, maar ook beton wordt vaak toegepast. Een gietvloer betonlook is de laatste tijd ontzettend populair bij de industrie-fans. Het lijkt net alsof er echt beton op de vloer ligt, maar niks is minder waar. Een gietvloer met betonlook heeft de uitstraling van echt beton, maar bied je veel meer voordelen.

Het zit ‘m in de accessoires

Wil je niet je hele interieur aanpassen? Misschien omdat je hier het budget niet voor hebt of snel uitgekeken raakt op een bepaalde stijl. Dan kun je er ook voor kiezen om alleen industriële accessoires aan je interieur toe te voegen. Met kleine veranderingen kun je al een grote impact maken. Denk bijvoorbeeld aan industriële lampen. Een stoere hanglamp kan voor veel karakter in de woning zorgen. Maar ook leren kussentjes of een stoer schilderij kunnen voor een grote verandering zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.