Raam en Deur

3 tips voor als je een huis gaat kopen

Als je er over nadenkt om in de nabije toekomst een huis te gaan kopen dan zal je wel merken dat dit helemaal niet zo gemakkelijk is als je denkt. Zo heb je bijvoorbeeld een perfect huis gevonden dat precies aan al je wensen voldoet en dan blijkt het dat de criminaliteit in deze regio zeer hoog is, wat de keuze minder aantrekkelijk maakt. Deze makelaar Alkmaar geeft je enkele tips om tot de juiste beslissing te komen.

Budget

Bij het kopen van een woning is je beschikbare budget natuurlijk het belangrijkste detail. Om er precies achter te komen hoe groot je beschikbare budget is (afhankelijk van je inkomen) is het verstandig om je hypotheek te berekenen. Zo weet je precies welke woningen mogelijk zijn voor jouw beschikbare budget. Zorg er van te voren ook voor dat je genoeg gespaard hebt, je mag namelijk maar 100 procent van de woningwaarde financieren, wat inhoudt dat je zaken zoals de notaris zelf dient te betalen.

Het zoeken van een huis

Zorg er bij het zoeken van een geschikte woning voor dat je niet alleen bij één huizenzoeksite kijkt. Eén website zal nooit alle beschikbare woningen in je omgeving aanbieden, dus stop niet al je eieren in één mandje.
Het kan erg handig zijn om Social Media te gebruiken voor het zoeken naar een woning, niet alleen door zelf een bericht te posten dat je op zoek bent naar een woning, maar ook door bijvoorbeeld verscheidene makelaars in de buurt te volgen. Makelaars posten regelmatig nieuwe woningmogelijkheden waardoor je wellicht sneller de perfecte woning kan vinden.

Een makelaar inschakelen

Je kan er ook voor kiezen om de gehele woningzoektocht door een aankoopmakelaar te laten doen. Je geeft dan je voorkeuren door en de makelaar regelt de rest. Dan bespaar je een hoop tijd en moeite maar loop je wel het risico dat de woning niet in één keer aan je wensen voldoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.