Raam en Deur

3 tips om je ramen te beveiligen

Vandaag de dag worden er nog steeds ontelbaar veel inbraken gepleegd, erg vervelend als dit je overkomt. Daarom geven we in dit artikel 3 tips om je ramen (beter) te beveiligen. Inbreken kan je voor inbrekers niet onmogelijk maken, echter kan je het ze wel zo moeilijk maken dat ze jouw woning voorbij lopen of ontmoedigen tijdens het inbreken. Veel inbraken worden gepleegd via het raam, daarom is het belangrijk om deze tips in praktijk toe te passen of om het advies van een slotenmaker te vragen.

Tip 1: kwaliteit hang- en sluitwerk

Een slot op de ramen van je woning is voor veel mensen vanzelfsprekend. Echter is een gewoon en vaak goedkoop slot gemakkelijk open te krijgen voor inbrekers. Het is dus belangrijk om te kiezen voor hang- en sluitwerk met een SKG keurmerk. Kies dus voor een slot met daarop een SKG logo op de verpakking. Deze voldoet aan strenge eisen en is bewezen effectief tegen inbrekers. Een extra bijzetslot kan ook zeker geen kwaad, dit ontmoedigd inbrekers sowieso.

Tip 2: dubbel glas

Dubbel glas in je ramen is niet alleen duurzaam. Het zorgt er ook nog eens voor dat het raam een stuk sterker is dan bij enkel glas. Dubbel glas schrikt inbrekers ook af, het maakt namelijk veel meer lawaai wanneer het breekt. Het plaatsen van dubbelglas is dan ook aangeraden als je inbrekers wilt afschrikken.

Tip 3: kwalitatief raamwerk

Goede sloten van een hoge kwaliteit zijn pas effectief als je ramen in een goede conditie zijn. Een sterk slot op een verrot houten raam zetten heeft dus absoluut geen zin. Voordat je het hang- en sluitwerk is het dus belangrijk om de kwaliteit te testen. Wanneer de ramen van slechte kwaliteit zijn, moeten deze echt vervangen worden om inbraken te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.